Winterstage dag 3: met een kapotte zijruit over de autosnelweg

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Voor Krant van West-Vlaanderen ga ik drie dagen lang op bezoek bij Club Brugge, KV Oostende en Zulte Waregem op hun winterstage in het zuiden van Spanje.

Op mijn derde en laatste dag was het mijn plan om langs te gaan op de training van Zulte Waregem. Bij Essevee stond vandaag slechts één oefenstonde op het programma, maar wel meteen ééntje van twee en een half uur. Zelf ben ik er echter nooit geraakt. Toen ik bij de eerste péage – in Spanje moet tol betaald worden op de autosnelwegen – mijn zijruit naar beneden draaide, bleef die plots steken. Zo moest ik nog dertig kilometer afleggen richting Marbella, waar ik in het huurkantoor wel meteen een nieuwe huurwagen kreeg. Voor de training was ik toen echter al ruimschoots te laat, zodat ik meteen richting hotel trok. Daar had ik geanimeerde gesprekken met nieuwkomer Henrik Dalsgaard en de jongeren Daniel Canda en Jordi Verstraeten, waarover je meer leest in onze editie Het Wekelijks Nieuws Gaver. De nieuwe rechtsachter kan in de terugronde een absolute meerwaarde vormen voor ‘Essevee’.

Vrije namiddag

Ook bij Club Brugge stond vandaag slechts één training op het programma. In de namiddag waren de Bruggelingen vrij, waarvan verschillende spelers gebruik maakten om wat aan sightseeing te doen. Slechts nieuws was er voor Leandro Pereira. De scan van zijn enkel bracht een verstuiking aan het licht. Mogelijk komt de Braziliaan op deze stage niet meer in actie. Thomas Meunier was wel voldoende hersteld van zijn enkelblessure om de trainingen te hervatten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier