Winterstage dag 2: Trainen tussen de golfbanen (en in de regen)

De doelmannen van KV Oostende krijgen instructies van keepertrainer Patrick Deman. (Foto KPL)
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Voor Krant van West-Vlaanderen ga ik drie dagen lang op bezoek bij Club Brugge, KV Oostende en Zulte Waregem op hun winterstage in het zuiden van Spanje.

Vandaag ging ik op bezoek bij KV Oostende, dat in hotel Barcelo Montecastillo verblijft aan de rand van Jerez de la Frontera, op een uurtje rijden van San Roque, waar Club Brugge bivakkeert. De voorbije twee jaar sloeg KVO nog zijn tenten op in Estepona, op een boogscheut van Marbella, maar de trainerswissel heeft blijkbaar niet alleen voor betere resultaten, maar ook voor een nieuwe verblijfplaats tijdens de winterstage gezorgd. De kustploeg traint er te midden van prachtige golfbanen, de ideale plaats om ook in het tweede seizoensdeel door te stomen richting de play-offs en misschien wel veel meer. Helaas moest er in de namiddag ook getraind worden in een hevige regenbui. Dan kom je naar Spanje om onder een winterzonnetje te kunnen trainen…

Eén nieuwkomer bij Essevee

Ook bij Club Brugge en Zulte Waregem wordt er ondertussen duchtig verder getraind. Bij Club ontbrak Thomas Meunier nog, die gisteren uitviel met een enkelblessure. Verwacht wordt dat de Luxemburger eerstdaags opnieuw kan aansluiten. Leandro Pereira trok dan weer naar het ziekenhuis voor een scan van zijn enkel. Beter nieuws kwam er van Jelle Vossen. De spits is genezen en trainde opnieuw mee. Voor Essevee was het vandaag de eerste volledige dag van deze winterstage. Eén nieuw gezicht bij de troepen van Francky Dury: Henrik Dalsgaard. De Deen, die overkwam van Aalborg BK, integreert zich uitstekend in zijn nieuwe ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier