Winterstage dag 1: Samen in het hotel met Moeskroen-Péruwelz

Abdoulay Diaby schermt de bal af voor Stefano Denswil. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Voor Krant van West-Vlaanderen ga ik drie dagen lang op bezoek bij Club Brugge, KV Oostende en Zulte Waregem op hun winterstage in het zuiden van Spanje.

Net als KV Oostende en Zulte Waregem begon ook ik vandaag aan de winterstage. Om 6.20 uur vanmorgen steeg het vliegtuig op vanop Zaventem, twee en een half uur later zette ik voet aan de grond in Malaga. Later volgden de Oostendenaars en Waregemnaars mijn voorbeeld. Club Brugge kwam zondag al aan in Spanje, waar ze voor het derde jaar op rij voor Hotel Almenara kozen in San Roque. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar wordt er nu wel op een ander terrein getraind, maar ook dit veld ligt er piekfijn bij. Eén nieuw gezicht bij de troepen van Michel Preud’homme: Ludovic Butelle. De Fransman moet de strijd aangaan met Sébastien Bruzzese voor een plaats onder de lat. Er niet meer bij is Victor Vazquez. De transfer van de Spaanse middenvelder naar het Mexicaanse Cruz Azul is nog steeds niet rond, maar toch gaat Club ervan uit dat het in orde komt. Ondertussen hebben de Bruggelingen al twee stevige trainingen in de benen.

ADO Den Haag

Ook bij Zulte Waregem en KV Oostende stond men maandag al op het veld. In de vooravond liet Francky Dury zijn spelers al een eerste keer opdraven op het Marbella Football Center, waar Essevee stilaan een vertrouwd gezicht geworden is. KV Oostende koos met Jerez de la Frontera voor een totaal nieuwe omgeving. Nieuwe trainer, nieuwe wetten. Nog een leuk weetje: net als de andere journalisten die Club Brugge volgen, verblijf ik in het hotel The Suites at San Roque Club. Daar zullen we elke dag de spelers van Moeskroen-Péruwelz tegen het lijf lopen, want ook het team van coach Cedomir Janevski koos voor dit hotel als uitvalsbasis. Club Brugge zit dan weer in hetzelfde hotel als ADO Den Haag, dat ook op de terreinen naast die van blauw-zwart traint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier