Winkel verdiende beter

Fel duel tussen Jonas Van Kerckhoven (wit) en Benjamin Lutun (rood). © (Foto VDB)

Winkel kwam tegen Temse niet verder dan een 1-1 gelijkspel, ziet de kloof met de top groter worden. De rood-zwarten van trainer Danny Lavens hadden nochtans meer verdiend. Maar het gebrek aan scherpte voorin belette dat de thuisploeg de bezoekers na de pauze uitgeteld kregen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Winkel dwong een licht overwicht af, maar de counters van Temse waren niet van gevaar ontbloot. Gelukkig stond er een attente Sven Dhoest tussen de rood-zwarte palen. In de tweede helft was de thuisploeg heer en meester. Met goed voetbal werd Temse voortdurend onder druk gezet. Halfweg de tweede periode pakte bezoeker Van Kerckhoven rood toen hij op de rand van de grote rechthoek naar de noodrem greep. Specialist Aaron Vanfleteren borstelde die mooi in de bovenhoek. De weg naar de overwinning lag open. Maar in plaats van 2-0, werd het in de slotminuut alsnog 1-1. Die van Winkel hadden meer verdiend, baalden als een stekker.

Winkel: Dhoest, Reuse, Obin, Voskanian, Velghe, Vandendriessche, Verhooghe, Vanfleteren, Tamsin, Lutun (86′ Blanckaert), Yde.

Doelpunten: 68′ Vanfleteren 1-0, 89′ Kabir 1-1.

Rode kaart: 68′ Van Kerckhoven.