Winkel Sport wint West-Vlaams duel van KM Torhout

Vincent Bostoen scoort met een hakje. © Bart

Een ondermaats Winkel kon niet overtuigen tegen Torhout, maar won uiteindelijk toch met 4-2-cijfers.

Na elf wedstrijden staat Winkel nog steeds ongeslagen aan de leiding. Met de komst van staartploeg Torhout, die de vorige weken meerdere doelpunten slikte, konden de Winkelse aanvallers vertrouwen opdoen. Maar ondanks een vroege voorsprong, liet Winkel zich op veel slordigheden betrappen. Toen Haghedooren gekwetst langs de zijlijn stond, maakte Torhout van de plaatselijke desorganisatie gebruik om de gelijkmaker te scoren. Winkel slaagde er maar niet in om vloeiende acties op het getouw te zetten. Alle dreiging stamde voort uit standaardsituaties.

Toen Lutun meteen na de pauze de plaatselijke fans aan het juichen bracht, dacht men bij de thuisploeg op weg te zijn naar een vlotte zege. Maar opnieuw slaagde Winkel er niet in om met goed voetbal de bezoekers op hun helft te drukken. Uiteindelijk was het de ingevallen Lebsir die Winkel 3-1 op voorsprong bracht. En nog gaf Torhout zich niet gewonnen. Het scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Uiteindelijk legde opnieuw Lebsir de eindcijfers vast.

Doelpunten: 13′ Bostoen 1-0, 18′ Youssfi 1-1, 48′ Lutun 2-1, 75′ Lebsir 3-1, 80′ Vandamme 3-2, 90′ Lebsir 4-2.

Winkel: Verhulst, Velghe, Haghedooren (19′ Turcan), Vanaudenaerde, Verhooghe, Reuse, Bostoen, Yde (81′ Devisch), Frutos, Lutun, Schamp (67′ Lebsir).

Torhout: Rchidi, Van Landschoot (74′ Ameye), Vandenheede, Depoorter, Godderis, Youssfi (65′ Stubbe), Theetaert, Lannoo (74′ Grillet), Blancke, Cordie, Vandamme.

Gele kaarten: Schamp, Turcan, Cordie, Lannoo, Youssfi.