Winkel Sport wint van Torhout KM met het kleinste verschil

Tjendo De Cuypere (wit) van Torhout vast in de Winkelse defensie. © VDB
Redactie KW

De bezoekers uit Sint-Eloois-Winkel hadden aan één doelpunt genoeg om de volle buit te pakken in een ontgoochelende derby tegen de Torhout KM.

Het streektreffen startte voor de KM’ers al onder een slecht gesternte toen Willems tijdens de opwarming geblesseerd uitviel. De verdediger moest in laatste instantie vervangen worden door Van Acker. Ondanks deze tegenvaller gingen de Torhoutenaren enthousiast van start. De enthousiasme-vlam doofde echter al na nog geen kwartier spel en de Sparrejongens brachten er in de rest van de partij niets meer van terecht.

De bezoekers van Torhoutenaar Danny Lavens voelden zich evenmin geroepen om het spelpeil naar een hoger niveau te tillen. Winkel Sport had in de eerste helft wel de verdienste om het betere combinatiewerk voor hun rekening te nemen, maar haakten af toen de zone van de waarheid in zicht kwam. De eerste en enige kans in de eerste helft was voor de bezoekers weggelegd. Doelman Dumesnil kon de verkleumde vuisten opwarmen toen na 23 minuten de vrijstaande Sucaet van dichtbij met een stevig schot uitpakte.

Op rozen

De Winkelnaars zaten onmiddellijk na de rust zo goed als op rozen toen zij de score openden. Vooral met de wetenschap dat de KM’ers in hun laatste drie thuiswedstrijden geen bal tegen de netten kregen. Vanaudenaerde zag, na 47 min., aanvankelijk zijn schot tegen de deklat belanden, maar Sucaet kon de rebound terug naar doel knallen. Verdediger Ameye stak de bezoekers een handje toe door bal ongelukkig in eigen doel te deviëren. Een vrijschop van Vanaudenaerde die, na 53 min., nipt naast de kruising zeilde, was het laatste gedenkenswaardige wapenfeit van een wedstrijd die nooit uit een te vroege eindeseizoensmodus kwam. De Torhoutenaren brachten er in deze tweede periode niets meer van terecht en zetten hun kandidatuur voor een gastoptreden op het festival van de slechte passen en de naar-niemandsland-voorzetten alle kracht bij.

Dicht geknepen billen

Voor trainer Allan Deschodt en zijn jongens is het nu met dicht geknepen billen afwachten wat hekkensluiter Rac. Mechelen er op zondagnamiddag van terecht brengt op het veld van Olsa Brakel. Een zege van de Maneblussers betekent dat de KM’ers zaterdag met een boni van slechts drie klassementspunten naar de cruciale match in Mechelen trekken. Winkel Sport, dat de lat op een plaats in de top zes heeft gelegd, mag zich opmaken om volgend weekend topper Oudenaarde te ontvangen.

Tegenvaller

“Een tegenvaller”, vatte KM-kapitein Thomas Goddeeris na afloop de derby samen. “Het uitvallen van Bryan Willems tijdens de opwarming was al een eerste streep door onze rekening, want we hadden een hele week in die opstelling getraind. Onze opdracht was de zaak gesloten te houden en te kijken naar eventuele mogelijkheden. Positief was alvast dat wij geen of weinig kansen hebben weggegeven. Hopelijk kunnen we na dit weekend de zespunten-kloof met Mechelen behouden. Anders zou het zaterdag in Mechelen wel eens een bijzondere stresserende wedstrijd voor ons worden”, vertelt de verdediger, die recent tot een overeenkomst kwam voor een volgende campagne bij de Velodroom-formatie. (Marc Beke)

Torhout KM – St. Eloois-Winkel 0-1

Torhout KM: Dumesnil, Ameye, Cordie, Van Acker, Goddeeris (85′ Lannoo), Vandecasteele (78′ Vandenbussche), Theetaert, Vandenheede (57′ Cardon), De Coninck, Hollevoet, De Cuyper

Winkel Sport: Verhulst, Reuse, Velghe, Stragier, Verhooghe, Van Gijsegem, Bostoen (89′ Devisch), Sucaet, Vanaudenaerde, Lutun (90′ Haghedooren), Yde (81′ Lebsir)

Doelpunt:47′ Ameye 0-1 (o. goal)