Winkel Sport wint met afgetekende cijfers van Torhout

Darius Hillewaere (M) in de tang tussen Karel Van Roose (L) en Marvin Turcan (R). © VDB

Winkel Sport boekte zondag een duidelijke thuiszege tegen Torhout KM: 4-1.

Winkel mocht al meteen na de aftrap juichen. Ex-Winkelnaar Haghedooren stopte op de rand van het strafschopgebied zijn ex-ploegmaat Yde foutief af. Kapitein Vanaudenaerde, die zich na de rust met een elleboog uit de kom moest laten vervangen, trapte de strafschop feilloos binnen. Winkel bleef de betere ploeg. Eerste trof Hillewaere de paal. Meteen daarop demonstreerde Vanfleteren zijn gave traptechniek, gaf met een heerlijke vrijschop de bezoekende doelman Meeuws het nakijken. Winkel hield rustig de wedstrijd onder controle maar vertikte het om Torhout nu al helemaal uit te tellen.

Tweede helft

Na de rust kwamen de bezoekers iets meer gedreven uit de kleedkamer. Zonder echte kansen te versieren, scoorde Coppin op het uur en uit het niets de aansluitingstreffer. Torhout ging er opnieuw in geloven, terwijl Winkel vergat te voetballen. Toen de bezoekers nog meer risico’s namen, profiteerde Winkel om via Yde en Blanckaert Torhout de genadestoot te geven.

(AV – foto Bart)

Winkel Sport – KM Torhout: 4-1

Doelpunten: 4′ Vanaudenaerde (pen.) 1-0, 32′ Vanfleteren 2-0, 61′ Coppin 2-1, 79′ Yde 3-1, 80′ Blanckaert 4-1.

Winkel: Dhoest, Vanaudenaerde (54′ Reuse), Velghe, Voskanian, Vandendriessche, Tamsin, Vanfleteren (67′ Blanckaert), Hillewaere, Lutun, Yde (81′ Seck)

Torhout: Meeuws, Deturck (46′ Vandaele), Depoorter (56′ Vermander), Cordie (46′ Hollevoet), Haghedooren, Neu, Theetaert, Van Roose, Frutos, Turcan, Coppin.