Winkel Sport vraagt geen licentie aan en ziet zo sowieso af van promotie naar hoogste amateurklasse

Er moeten te veel (dure) aanpassingen aan het Terschuerenpark in Sint-Eloois-Winkel gebeuren om het licentiedossier in orde te krijgen. © Google Streetview
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport heeft besloten de licentie dit seizoen niet aan te vragen. De club krijgt van de gemeente wel een budget ter beschikking, maar om én de lichtinstallatie én een nieuwe tribune op korte termijn te realiseren is het te kort dag. Daardoor kan Winkel niet promoveren naar de hoogste amateurklasse en zullen ze volgend seizoen uitkomen in de tweede amateurklasse.

Winkel Sport deed wel degelijk moeite om een licentiedossier samen te stellen, maar botste op eisen waaraan met niet meteen kon voldoen. De infrastructuur van het Terschuerenpark vergt nu immers wel wat investeringen. Zo moest onder meer de lichtinstallatie aangepast worden. “Belachelijk”, liet sponsor Geert Cool al meermaals weten. “We spelen altijd op zondagmiddag.” Verder zou er ook een nieuwe zittribune moeten komen, want de oude is niet meer van deze tijd en bij iedere windstoot houdt men in Winkel het hart vast. Een nieuwe tribune komt er wel, daarvoor heeft de gemeente Ledegem budget vrijgemaakt. Maar er zal nu zoveel haast en spoed niet bij komen te kijken.

Winkel Sport stond na elf wedstrijden aan de leiding, zakte toen weg naar de zevende plaats die geen recht meer gaf op deelname aan de eindronde, maar staat nu ondertussen weer vlak onder de toppers gerangschikt. Als het straks ook nog twee punten extra krijgt na de klacht tegen Acrenoise, staat het zowaar op een punt van de tweede plaats die recht geeft op rechtstreekse promotie.

“VV Coxyde wordt straks de enige West-Vlaamse ploeg in de hoogste amateurklasse”

Maar zover zal het niet komen. Door geen licentie aan te vragen ziet Winkel Sport af van promotie en van eventuele deelname aan de eindronde. Het ziet er zo naar uit dat VV Coxyde, straks de enige ploeg wordt in de hoogste amateurklasse. Die bevat straks negen dalers uit de huidige tweede klasse en zeven ploegen die uit derde klasse komen. Al kun je daar dan wel de vraag stellen of er op de duur wel voldoende kandidaten zullen zijn om te promoveren. Eén ploeg uit onze provincie in de hoogste amateurklasse, maar wel zes teams op 24 (een vierde dus) in het betaald voetbal, dus eerste klasse A (16 ploegen) en eerste klasse B (acht teams).

De andere West-Vlamase derdeklassers KFC Izegem, KM Torhout en FC Gullegem zien ook af van de licentie. FC Gullegem maakte eventueel nog een kans op eindrondedeelname, zeker ook als heel wat ploegen afhaken. Maar ook zij willen die stap niet zetten. KFC Izegem en KM Torhout kwamen sportief al niet in aanmerking, zij moeten zich nog zorgen maken om het behoud.

(WVS)