Winkel Sport staat thuisvoordeel af aan Sporting Lokeren in 1/16 finale van de Beker van België

Redactie KW

Bij de loting voor de 1/16 finale van de Beker van België werd derdeklasser Winkel Sport aan Sporting Lokeren gekoppeld. De Winkelnaars staan het thuisvoordeel af en trekken op woensdag 24 september naar de Oost-Vlaamse provinciestad. “We beseffen dat onze minieme kansen om door te stoten zo nog kleiner worden, maar we hopen zo financieel toch wat uit deze mooie affiche te puren,” meent sponsor Geert Cool.

Trainer Danny Lavens toonde zich tevreden na de trekking. “Anderlecht, Club Brugge of Standard zou nog mooier geweest zijn, maar met Lokeren hebben we toch een ploeg geloot die de laatste jaren altijd van de partij is in play-off 1. Bovendien wonnen ze vorig jaar de beker. Met Peter Maes hebben ze een van de Belgische trainers, dus ons hoor je niet klagen. Tegen Cercle Brugge lieten ze heel wat spelers rusten, maar dan zie je dat ze nog een heel sterke ploeg hebben. Enkel doelman Werner hield hen van puntengewin. Ik schat onze winstkansen dan ook heel gering in, een half procentje misschien.”

Unicum in clubgeschiedenis

Winkel kreeg het thuisvoordeel, maar staat dat af aan Lokeren. Sponsor en sterke man Geert Cool : “Onze verlichting is niet goedgekeurd om avondwedstrijden te spelen. Thuis de wedstrijd afwerken was dus geen optie. In Roeselare spelen was wel een mogelijkheid. Maar dan moeten we huur voor het stadion betalen, zelf stewards inschakelen en dan zijn we nog niet zeker dat er veel Lokeren-fans de verplaatsing zullen maken.”

Winkel Sport koos dan maar eieren voor zijn geld. “Bij een bekerwedstrijd wordt de recette gedeeld, dus als er in Lokeren enkele duizenden supporters opdagen, dan hebben we daar als club toch nog iets aan. Anders zouden we misschien niet uit de kosten geraken. Maar het blijft een mooie affiche natuurlijk en voor een dorpsclub als Winkel Sport is dit een unicum in de geschiedenis.”

Blessures

Woensdagavond 27 augustus speelt Winkel om 20 uur op het veld van KSV Oudenaarde. De Winkelnaars delen de leiding met SK Deinze met het maximum van zes punten. Ondertussen eiste de competitiestart al zijn tol. Trainer Lavens : “Cardon en Yde kregen tegen Dender een trap en zijn twijfelachtig. Net als Denoo die met de buikspieren sukkelt en Romain Haghedooren die in de bekerwedstrijd op SK Ronse net voor de rest werd vervangen.”

KSV Oudenaarde is natuurlijk een stevige tegenstander. “Ze proefden zelfs al van tweede klasse, maar willen dat avontuur niet meer aangaan. Daarom vroegen ze vorig jaar geen licentie aan. Dit seizoen speelden ze in hun twee eerste matchen gelijk, maar het blijft een topploeg in derde klasse. Een moeilijke verplaatsing en zondag komt SK Deinze op bezoek.”

(WVS)