Winkel Sport speelt gelijk op Dender

Dieter Yde. (Foto a-VDB) © VDB VDB

Zaterdagavond heeft Winkel 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Dender.

Na het 2-2 gelijkspel tegen buur Gullegem, haalde Winkel nu ook dezelfde cijfers en resultaat op Dender. Geen slecht resultaat, maar met slechts 2 op 12 in de jongste vier wedstrijden, snakken de rood-zwarten meer dan ooit naar een overwinning.

Reuse, vorige woensdag uitgevallen nadat hij in botsing kwam met zijn eigen doelman, geraakte uiteindelijk toch fit. En ook Stragier, omdat Vanaudenaerde geschorst was, kwam nog eens aan de aftrap. Stragier trof het niet, want de Gullegemnaar liep een neusbeenbreuk op.

Twee keer op voorsprong

In de eerste helft was Winkel de betere ploeg, kwam al vroeg via Yde verdiend op voorsprong. Diezelfde Yde werd nog eens foutief afgestopt in de plaatselijke rechthoek, maar omdat de ref de ogen sloot, kregen de West-Vlamingen geen strafschop. Even later trof Lutun de paal. Winkel moest aan de rust op rozen zitten, maar net voor de pauze scoorde Dender uit het niets de gelijkmaker.

In de tweede helft dwong Winkel via Lutun de thuisploeg opnieuw tot achtervolgen. Daarna moesten de bezoekers wijken. Dender voerde de druk op, stuitte aanvankelijk op een uitstekende doelman Verhulst. Tien minuten voor tijd werd het dan toch nog 2-2 en moest Winkel nog alle zeilen bijzetten om met een punt weer huiswaarts te keren.