Winkel Sport smeert La Louvière eerste nederlaag aan

Vreugde bij Winkel Sport na de 2-1. © VDB
Redactie KW

Winkel Sport – La Louvière werd uiteindelijk 2-1.

Zonder doelman Dimitri Verhulst en Felix Reuse moest Winkel leider La Louviere in de ogen kijken. Jochen Sucaet en Daan Van Gijseghem werden wel fit bevonden, maar achteraf bleek dat toch niet volledig te kloppen. Sucaet moest zich net voor de rust, na een kopduel, laten vervangen door Kobe Stragier, Van Gijseghem bleef aan de rust in de kleedkamer, in zijn plaats kwam Romain Haghedooren. De bezoekers, aangemoedigd door een 300-tal meegereisde en luidruchtige supporters, openden al snel de score. Na hoekschop mocht Papassarantis ongedekt binnen koppen. Winkel reageerde met een kopbal van Frutos die over ging. Op het halfuur was het Sucaet die na hoekschop de bezoekende doelman tot een duik verplichtte. Enkele minuten later hield Yde twee bezoekers aan de klap, zette gepast voor en Lutun rondde mooi af. Even later, na kopbal, kwam Lutun dicht bij een tweede treffer.

Na de pauze was de eerste dreiging voor Winkel. Eerst opnieuw via Lutun die een voorzet van Verhooghe naast kopte, even later had de bezoekende goalie heel wat last met een vrijschop van Bostoen. La Louviere liet zich niet onbetuigd. Halfweg de tweede periode moest doelman De Smet plat op een kopbal van Lazitch, na vrijschop van Ozturk. Even later besloot Oudedraggo in het zijnet. De topper leek op een gelijkspel uit te draaien, tot de opgerukte Velghe mooi Schamp bediende en die bezorgde zijn ploeg de zege.

Winkel Sport – La Louvière: 2-1.

Doelpunten: 12′ Papassarantis 0-1, 34′ Lutun 1-1, 79′ Schamp 2-1.

Winkel Sport: De Smet, Velghe, Van Gijseghem (46′ Haghedooren), Sucaet (43′ Stragier), Vanaudenaerde, Verhooghe, Bostoen, Yde (72′ Turcan), Frutos, Lutun, Schamp.

(AV – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier