Winkel Sport rekent af met tienkoppig Sint-Niklaas

Sven Dhoest toonde zich een betrouwbaar sluitstuk voor de thuisploeg en hield de nul. © VDB

Na een magere één op negen in de drie voorgaande wedstrijden, nam de druk op Winkel Sport toe. Op bezoek bij SK Sint-Niklaas deed Winkel wat het doen moest.

Winkel Sport won en lijkt klaar voor het burenduel van komende zondag op Gullegem. Ondanks de ruime overwinning moest thuisdoelman Sven Dhoest in de aanvangsminuten echter wel bij de les zijn. De Winkelse goalie hield met knappe reddingen de bezoekers van voorsprong en koos op strafschop de goede hoek, nadat hijzelf bezoeker Aerts tegen de grond had gewerkt. Winkel kwam enkele keren met de schrik vrij.

Tot Lutun de bezoekende defensie in snelheid nam en foutief werd afgestopt. Bezoeker Van Acker pakte zijn tweede geel. Hij mocht vroegtijdig gaan douchen. Vanaudenaerde klaarde feilloos de klus van op de strafschopstip. Zes minuten later, na voorbereidend werk van Khiter, verdubbelde Vanfleteren de cijfers. Numeriek in de meerderheid en met een 2-0 voorsprong moest Winkel na de rust het gaspedaal niet helemaal meer induwen. Op het uur scoorde Yde nummer drie. Vier minuten voor affluiten legde Lutun de eindcijfers vast. (Fonzie)

DOELPUNTEN: 28′ Vanaudenaerde (strafschop) 1-0, 34′ Vanfleteren 2-0, 60′ Yde 3-0, 86′ Lutun

WINKEL: Dhoest, Velghe, Reuse, Vanaudenaerde, Verhooghe, Voskanian, Vandendriessche, Vanfleteren (76′ Bostoen), Khiter (73′ Sucaet), Lutun, Yde (73′ Demets).

RODE KAART: 27′ Van Acker (2 x geel).