Winkel Sport pakt met tien man punt in de slotminuten

Alexandre Frutos scoorde de bevrijdende gelijkmaker. © VDB

De ingevallen Frutos scoorde twee minuten voor het einde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker.

SPARTA PETEGEM-WINKEL SPORT 1-1

Winkel sloot het jaar met een gelijkspel op het vierde geklasseerde Sparta Petegem af. En daarmee konden de rood-zwarten zich best verzoenen. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Aan de rust stond er dan ook een logische 0-0 score op het bord. Na de pauze sloeg de vlam in de pijp. Beide ploegen gingen voluit voor de zege. Halfweg de tweede periode, na balverlies, was het de thuisploeg die het eerst mocht juichen. Even later kreeg bezoeker Lutun rood voor een onvrijwillige elleboogstoot. Met tien tegen elf zag het er niet goed uit voor Winkel. Maar de jongens van trainerv Danny Lavens maakten een vuist, sloegen nog terug. Twee minuten voor affluiten scoorde de ingevallen Frutos de verdiende gelijkmaker. Meteen daarop, na mooi voorbereidend werk van Schamp, mikte gelegenheidsspits Haghedooren van dichtbij naast.

Doelpunten: 65′ Joye 1-0 88′ Frutos 1-1.

Winkel: Verhulst, Verhooghe, Velghe, Vanaudenaerde, Van Gijseghem, Reuse, Bostoen (80′ Haghedooren), Lebsir, Lutun, Schamp, Devisch (61′ Frutos).

Rode kaart: 74′ Lutun.