Winkel Sport mikt op rustig (eerste) jaar in derde klasse

© VDB
Redactie KW

De promotie naar derde klasse kwam er in extremis voor Winkel Sport, niettemin grijpt de club deze kans met beide handen. Getuige het aantrekken van Hervé Onana, een spits met faam en veel doelpunten achter zijn naam in het nationale voetbal. Vrijdagavond 25 juli werden in de kantine op het Terschuerenpark de ambities uit de doeken gedaan. “We mikken op een rustig jaar in derde klasse,” was bij de verschillende sprekers te horen.

Winkel Sport, een club uit een dorp van amper 3.500 inwoners, speelt in derde klasse. Enkel de vijf West-Vlaamse eersteklassers en buur KSV Roeselare treden op een nog hoger niveau aan. Afgelopen woensdag werd met 1-0 gewonnen van KSVR en daar genoten ze toch nog wat van na bij Winkel. Vrijdag werd de spelersvoorstelling ook gecombineerd met een promotiefeestje, want daar was het nog niet van gekomen.

Winkel promoveerde pas in laatste instantie toen bleek dat RWDM Brussels het voor bekeken zou houden. “Via een achterpoortje,” stipte voorzitter Carlos Vanderhelst aan. Hij zou even later gecounterd worden door zijn trainer Danny Lavens : “Als je 60 punten haalt, in de eindronde OMS Ingelmunster en KVK Westhoek uitschakelt en pas vlak voor het bereiken van het ultieme doel de duimen moet leggen voor derdeklasser Grimbergen, dan heb je het goed gedaan. We wisten dat winst in de match tegen Grâce-Hollogne de deur naar derde klasse op een kier zou houden, wel zo is geschied. En daarmee is ook bewezen dat het gerucht, alsof de spelers niet zouden willen promoveren, een kwakkel was.”

“Concurrentie is groter”

Bij Winkel Sport is iedereen het eens dat nu een rustig jaar doormaken in derde klasse in eerste instantie de bedoeling is. De club heeft heel wat spelers in de rangen lopen met veel ervaring op een hoger niveau. En daar kwam er recent eentje bij nog in eerste klasse speelde : de Kameroener Hervé Onana. “Via mijn manager kwam ik met Winkel in contact. Bij Tubeke was ik einde contract. Ik hoop hier mijn steentje te kunnen bijdragen aan de ambities van Winkel Sport. Zelf hoop ik vlot de weg naar de netten te vinden, daar vaart mijn club dan ook wel bij. Ik woon nog in het Oost-Vlaamse Beveren, maar we kunnen met sommige spelers carpoolen richting Sint-Eloois-Winkel.”

Sponsor Geert Cool ging in zijn bekende stijl weer de lyrische toer op. “Je moet ambitie hebben in het leven. Tweede klasse ? Waarom niet, je moet altijd iets nastreven, anders boer je achteruit. Maar met een eerste seizoen in de middenmoot zullen wij natuurlijk al meer dan tevreden zijn.”

Trainer Danny Lavens stipte aan dat hij tevreden was met de aangetrokken spelers. “De concurrentie is groter geworden, ook wie naast de ploeg valt zal daar mee om moeten kunnen gaan.”

Zondag oefent Winkel Sport om 16 uur op het veld van reeksgenoot KM Torhout.

(WVS)