Winkel Sport krijgt gelijk bij klacht tegen Acrenoise en krijgt zo twee punten extra; ook goede zaak voor KM Torhout

Winkel Sport telt straks niet 41, maar 43 punten en stijgt een plaatsje in de rangschikking van derde klasse A.
Redactie KW

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Winkel Sport krijgt gelijk in zijn klacht tegen Acrenoise. De Waalse club had twee niet-speelgerechtigde spelers tussen de lijnen gebracht. De 0-0 wordt nu omgezet in 0-5. Daardoor springt Winkel over Sp. Petegem naar de achtste plaats in de rangschikking. Ook KM Torhout doet hierdoor een ‘zaakje’.

Zaterdagmiddag 2 maart heeft het Sportcomité de knoop doorgehaakt. Winkel Sport wint de wedstrijd van RES Acrenoise, die op 24 januari op 0-0 was geëindigd, met 0-5. Door de twee extra punten stijgt Winkel Sport een plaatsje in de rangschikking.

Gevolgen voor KM Torhout

In de bewuste wedstrijd stelde Acrenoise Vinny Mansengina Mayele en Yacine Gahochi op. Beiden waren tijdens de winterstop bij de club gearriveerd, maar waren niet speelgerechtigd. Het duo speelde ook mee in de match tegen KM Torhout, de eerste na de winterstop. De Torhoutenaars wonnen met 5-3, extra punten krijgen ze dus niet.

Maar Torhout is met Acrenoise (en Rac. Mechelen) nog in degradatiestrijd verwikkeld. Acrenoise wordt nu één punt afgetrokken, waardoor de Torhout opnieuw op gelijke hoogte komt en in principe met één gewonnen wedstrijd meer zelfs over Acrenoise gaat.

Komende zondag staat KFC Izegem – KM Torhout op het programma, een wedstrijd waarover je zondagavond alles leest op kw.be in de Topper van de Week.

(WVS)