Winkel Sport klopt met ruime 4-1-cijfers KFC Izegem

Vincent Bostoen (links) aan de bal voor Olivier Verstraete (rechts). © VDB

Zondagmiddag kon Winkel Sport met ruime cijfers afstand nemen in de derby tegen KFC Izegem. Het werd 4-1.

Dit burenduel was geen lang leven beschoren. Na een kwartier zat Winkel met een 3-0-voorsprong al op rozen. Blijkbaar wou Izegem teveel genieten van de eerste zonnestralen, want het stond onvoldoende scherp te verdedigen. De thuisploeg opende meteen met een reeks hoekschoppen. Bij de eerste kopte Stragier op de paal, bij de tweede werd de kopbal van Velghe afgeweerd. Derde keer goede keer, en na drie minuten, opnieuw na hoekschop, werd het via Haghedooren 1-0. Izegem had nog zijn les niet geleerd, want vijf minuten later kopte Yde een corner van Bostoen opnieuw tegen de netten. Iets voorbij het kwartier, na een inworp, maakte de opgerukte Velghe er 3-0 van. De Izegemse trainer Bruno Debo zat te sterven op de bank en slikte even voor het halfuur een vierde treffer. Acht minuten voor de rust kon bezoeker Pyck met een schitterende pegel de Izegemse eer redden. De tweede helft was compleet overbodig. Izegem zat nu beter in de match, maar slaagde er nauwelijks in om doelman Verhulst aan het werk te zetten. Winkel vond het welletjes en vergat enkele scherpe counters met doelpunten te bekronen. (Fonzie)

Doelpunten: 3′ Haghedooren 1-0, 8′ Yde 2-0, 16′ Velghe 3-0, 27′ Reuse 4-0, 39′ Pyck 4-1.

Winkel Sport: Verhulst, Verhooghe, Reuse, Bostoen, Velghe, Haghedooren (69′ Devisch), Stragier, Van Gijseghem, Vanaudenaerde, Lebsir (84′ Leman), Yde (79′ Rodriguez).

Izgeem: Depaepe, Ollivier, Vandoorne, Scheldeman (46′ Dhondt), De Deygere, Hugelier, Gombami (79′ Kerkhof), Meulebrouck (46′ Degryse), Cornelis, Verstraete, Pyck.