Winkel Sport is maximum kwijt

Dieter Yde van Winkel snelt weg van Jason Vandelannoite van Petegem. © VDB

Met een eindstand van 1-1 na de match tegen Sp. Petegem is Winkel zijn maximum kwijt. “Geen drama”, relativeert trainer Danny Lavens. “We halen zeven op negen in onze eerste drie wedstrijd. Toch ver van slecht. Trouwens, we gaan niet zomaar over de tegenstand walsen.”

Tegen Petegem begon Winkel hoopgevend aan de wedstrijd en scoorde via Yde reeds na tien minuten. Maar het rood-zwarte feestje ging niet door omdat de vlaggenman buitenspel had gezien. Even later werd het 0-1. De snelle Verheuge nam iedereen in snelheid, legde mooi de bal in het Winkels mandje. De thuisploeg moest even slikken, had niet meteen een antwoord in huis. Tot net voor de rust de opgerukte Verhooghe mooi Lutun bediende en de Fransman kopte de voorzet mooi binnen.

Na de pauze en onder een loden zon zakte het tempo zienderogen. Winkel wilde wel, maar de uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen. Aan de overkant moest doelman De Smet attent blijven op pogingen van Timmerman en Basyn. Even leek het alsof de Oost-Vlamingen alsnog met de drie punten gingen gaan lopen, maar Velghe redde op de lijn.

Doelpunten. 16′ Verheuge 0-1, 43′ Lutun 1-1