Winkel Sport haalt bij SK Ronse spits die nog voor Anderlecht in de Champions League scoorde

Souleymane Youla met Leekens bij Lokeren. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport, dat uitkomt in de tweede amateurklasse, heeft bij SK Ronse twee spelers weggehaald. Souleymane Youla (36) scoorde dit seizoen al elf keer, maar is vooral bekend omdat hij ooit bij Anderlecht en later in Turkije voetbalde. Zakari Lambo Junior (19), is dan weer de zoon van de gewezen spits van E. Aalst.

Souleymane Youla (Guinee) belandde in 1999 op 18-jarige leeftijd bij SC Lokeren. Hij werd er ingehaald als vervanger van Jan Koller die naar Anderlecht trok. De tiener maakte indruk met negen goals in 14 matchen en mocht het seizoen nadien ook naar Anderlecht.

Bij paars-wit had hij niet enkel concurrentie van Koller, maar ook Radzinski, Iachtchouk en Dindane liepen daar toen in de spits. Hij scoorde dat seizoen de winnende treffer in de Champions League in de 2-3 zege op PSV. Youla bleef maar één seizoen en maakte nadien omzwervingen in Turkije en Frankrijk. Sinds dit seizoen staat hij onder contract bij SK Ronse, reeksgenoot van Winkel Sport. Ondanks zijn 36 lentes scoorde hij wel al 11 keer.

Youla viert een feestje met Radzinski op Harelbeke.
Youla viert een feestje met Radzinski op Harelbeke.© BELGA

Nog bij SK Ronse plukt WSP voor volgend seizoen de aanvallend ingestelde Zakari Lambo Junior weg. Hij scoorde eveneens al vijf keer voor de middenmotor. Hij is de zoon van de gelijknamige spits die ooit bij E. Aalst in eerste klasse furore maakte. Winkel Sport heeft er na de aanwerving van Albert Adu straks twee nieuwe attracties bij.