Winkel Sport gaat onderuit bij SV Temse

Winkel Sport mag de titel in de tweede amateurklasse helemaal vergeten, het ging met 2-1 onderuit bij Temse.

Met een fel gehavende ploeg trok Winkel naar het Oost-Vlaamse Temse. Trainer Danny Lavens kon geen beroep doen op de geschorsten Lutun en Voskanian. Kapitein Vanaudenaerde geraakte wel fit en kwam aan de aftrap, net als De Rechter. De bezoekers begonnen nochtans niet onaardig aan de wedstrijd en zorgden voor het eerste gevaar, maar Mahau kon niet afwerken. Op het halfuur mocht de bezoekende aanhang toch juichen toen Velghe de score opende. Lang kon Winkel niet genieten. Vijf minuten later scoorde Kabir, de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, de gelijkmaker.

Bittere pil

Na de rust bleef het aanvankelijk windstil. Tot Kabir, weer hij, de thuisploeg op voorsprong schoot. In het laatste halfuur werd er nog slechts op een helft gespeeld. Trainer Danny Lavens gooide al zijn bankzitters nog in de strijd, maar het was vergeefse moeite. Ondanks hun overwicht, geraakte Winkel niet meer aan de gelijkmaker en moest het een bittere pil doorslikken. Winkel verloor met 2-1 en omdat Knokke gemakkelijk met 4-1 won van Menen, mag Winkel de titel nu wel helemaal vergeten

WINKEL: Dhoest, Vanaudenaerde, Velghe, Reuse, Sucaet, Verhooghe, Vandendriessche, Vanfleteren (70′ Yde), Khiter (70′ Vanthournout), Mahau, De Rechter (76′ Demets)

DOELPUNTEN: 30′ Velghe 0-1, 35′ en 60′ Kabir 1-1 en 2-1.