Winkel Sport en Knokke FC in evenwicht

Winkel Sport - FC Knokke: een duel tussen Sven De Rechter (l) en Kierian Serpieters (r). © VDB

Dit West-Vlaams onderonsje eindigde op een 1-1 gelijkspel. Knokke kon zich er best mee verzoenen, bij Winkel was de ontgoocheling groter.

De wedstrijd kwam traag op gang. Na hoekschop van thuisspeler Bostoen, we waren 25 minuten ver, kopte Lutun Winkel op voorsprong. Winkel leek de wedstrijd onder controle te hebben. Tot bezoeker Staelens zijn ploegmaat Vandewalle mooi in het straatje stuurde, doelman Dhoest een zucht te laat kwam. Scheidsrechter Brinckman aarzelde niet, wees naar de strafschopstip. Tamsin deed dat evenmin en trapte de gelijkmaker binnen. Knokke was meteen gelanceerd. De snelle De Cuyper deed net voor de rust nog tweemaal de Winkelse alarmbel luiden.

Na de pauze was het opnieuw even wachten op het eerste gevaar. Die kwam er van de kant van Winkel, maar Lutun werkte te zwak af. Halfweg de tweede periode werd Lutun ten val gebracht door Vanraefelghem, wees ref Brinckman opnieuw naar de strafschopstip. De ingevallen Vanfleteren gelastte zich met de karwei, maar doelman Paepe koos de goede hoek. In het slotkwartier ging Winkel nog op zoek naar de winning goal, maar het bleef bij een 1-1 gelijkspel.