Winkel Sport en Harelbeke in balans

Een kopduel tussen Joachim Vercouter (l) en Aaron Vandendriessche (r). © VDB

Winkel kwam tegen RC Harelbeke op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat Knokke met grote cijfers ging winnen op Torhout, zien de rood-zwarten hun achterstand verder oplopen. De titel mogen ze wellicht vergeten

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Winkel eiste wel meer balbezit op, maar geslaagde combinaties en kansen waren er nauwelijks. Terwijl thuisdoelman Dhoest in actie moest komen op een doorbraak van Romont en een poging van Woodruff, moest zijn overbuur zich slechts beperken tot het plukken van ongevaarlijke ballen.

Na de rust kwam Winkel gretiger uit de kleedkamer, drukte Harelbeke met de rug tegen de muur. Maar bij de eerste bezoekende aanval was het meteen raak. Descheemaecker liep zich mooi vrij, werkte beheerst af. Thuistrainer Danny Lavens gooide De Rechter en Yde nog in de strijd om de aanval te versterken. Maar Harelbeke gaf geen krimp. Tot vier minuten voor affluiten Lutun alsnog de gelijkmaker scoorde.