Winkel Sport duwt Torhout nog dieper in de put

Kojo Azdu met Kevin Theetaert in de rug. © (Foto VDB)

Als Torhout al illusies had in verband met het (rechtstreeks) behoud voor Torhout KM mogen deze nu de vuilnisemmer in. Torhout KM verloor met 0-3 van Winkel Sport en blijft derde laatste, omdat ook Bornem en Pepingen-Halle verloren, maar de kloof met de veilige plaats is alleen mathematisch nog mogelijk, realistisch niet meer.

Deze derby had voor de thuisploeg dus meer belang dan voor de bezoekers, al willen die wel de eindronde halen. Voor KM waren drie punten welkom in het kader van het behoud of minstens het vrijwaren van de barrageplaats. Van bij de eerste balwisselingen zag je wel dat de bezoekers iets meer vertrouwen hadden en het iniatief namen, zonder dat er kansen kwamen. Het eerste gevaar -net toen KM goed in de match kwam- noteerden we ook van de ploeg van Danny Lavens. Lutin won, na een voorzet van Verhooghe, het kopduel van Willems maar de paal stond Olievier en Torhout bij.

Even later konden de bezoekers een numerieke meerderheid bij een uitbraak niet goed uitspelen. Na balverlies van Theetaert en Turcan zag Haghedooren die het duel leek te winnen zich toch genoodzaakt om een fout te maken aan de rechthoek, fout die net buiten de rechthoek gebeurde op de dribbelende Adu-Doniyah. Referee Verstraeten legde de bal echter op de stip -ondanks protest- en Aaron Vandendriessche zette die ook om (0-1). Een scherpe voorzet van Haghedooren waarop Coppin en Hollevoet te laat reageren was het enige antwoord van KM in de volgende minuten. Na 37 minuten schoot Theetaert vanop 30 meter onverwacht naar doel, Dhoest -even voor zijn lijn- haalde de bal vanonder de lat. Halfweg een 0-1 tussenstand.

Na de rust was er ogenschijnlijk geen wijziging in het wedstrijdverloop. De bezoekers controleerden de match en waren beter aan de bal. Toch was het eerste gevaar van de thuisploeg. Turcan kreeg veel ruimte en tijd om van net buiten de zestien aan te leggen. Dhoest moest de knal lossen, maar Coppin bevond zich bij de rebound in buitenspel en scoorde overigens niet. Diezelfde Coppin kreeg na 72 minuten een kopbalkans op voorzet van Goddeeris maar de bal zeilde over. Lutun troefde een kwartier voor tijd nog eens Willems af maar de bal ging naast en even later hield Olievier ook een poging van Vandendriessche uit zijn doelvlak. Er waren mogelijkheden aan weerszijden, voor Lutun, Frutos (redding Dhoest) en Vandaele moest nog een poging van Khiter van de lijn halen. De 0-2 hing net iets meer in de lucht dan de gelijkmaker en die kwam er ook toen Lutun andermaal op rechts werd weggestuurd. Schuiver onder de uitkomende Olievier (0-2, 85′), amper één minuut later werd op de counter Vanfleteren de diepte ingestuurd, voorbij de uitgekomen Olievier en die scoorde de 0-3.

(DACH – Foto VDB)

Torhout KM: Olievier; Goddeeris, Theetaert, Haghedooren (71′ Neu), Willems, Hollevoet, Van Roose (62′ Vanysacker), Vandaele, Frutos, Turcan, Coppin.

Winkel Sport: Dhoest; Reuse, Velghe, Obin (43’Vanaudenaerde), Verhooghe, Lutun (90′ Yde), Voskanian, Vanhaeren, Vandendriessche, Vanfleteren, Adu-Donyiah (80′ Khiter).

Doelpunten : 27′ Vandendriessche (pen.) 0-1; 85′ Lutun 0-2; 86′ Vanfleteren 0-3.