Winkel Sport doet het opnieuw met de kleinste cijfers

Vincent Bostoen van Winkel Sport. © VDB

Net als tegen Oudenaarde had Winkel genoeg aan een doelpunt om drie punten rijker te worden. Tegen RC Gent Zeehaven werd het 1-0.

De thuisploeg was overwegend baas in de eerste helft. Meteen na de aftrap mocht Lutun op de bezoekende doelman af, maar hij besloot nipt naast. Op het kwartier zette Bostoen zich voor een vrijschop achter de bal en krulde hij het leder over de bezoekende muur tegen de deklat. Meteen daarop na een hoekschop devieerde Lutun met een hakje de bal tegen de paal en mikte Velghe de rebound over.

Winkel bleef maar komen en speelde Gent voortdurend in de verdrukking. Net voor het halfuur besloot de doorgebroken Lutun op de bezoekende doelman. Even later moest de Gentse goalie een kopbal van diezelfde Lutun van de lijn weg zweven. Een sterk verdedigend Gent kon in die eerste periode geen enkele keer dreigen.

Na de rust was het overwicht van Winkel iets minder nadrukkelijk en moest doelman Verhulst nu wel de handen uit de mouwen steken. Halfweg de tweede helft scoorde Sucaet na een mooi uitgesponnen aanval de winningsgoal. In de slotminuten zweefde Verhulst nog een vrijschop van bezoeker De Bruycker uit zijn doelvlak.

(FV)

WINKEL: Verhulst, Verhooghe, Reuse, Bostoen (90′ Devisch), Lutun, Velghe, Haghedooren (84′ Stragier), Sucaet, Van Gijseghem, Vanaudenaerde, Lebsir (75′ Yde).

DOELPUNTEN: 68′ Sucaet 1-0.