Winkel raakt voorbij Seraing met strafschoppen

Sofiane Oumedjeber scoorde, maar pakte ook rood © VDB

Winkel Sport geraakte met strafschoppen voorbij eerste klasse amateurploeg FC Seraing. De rood-zwarten speelden een uitstekende eerste helft en veegden toen de vloer met de Luikenaars.

Via Munoz (2) en Oumedjeber stond het aan de rust 0-3. De jongens van trainer Danny Lavens voelden zich zegezeker. Tot de scheidsrechter het na de pauze het welletjes vond. Met een onterechte rode kaart voor Oumedjeber, nadat de Winkelse aanvaller met een doodgewone fout de wedstrijd wilde stilleggen omdat zijn ploegmaat Dujardin gekwetst op de grond lag en verzorging nodig had. Winkel moest met tien verder tegen de thuisploeg die van de ref altijd het voordeel van de twijfel kreeg. Seraing geraakte er door opgezweept en kwam nog fel opzetten. Bij het derde doelpunt scoorde de Luikse aanvaller met de hand, maar de spelleider sloot de ogen. Uiteindelijk klaarde Winkel via de strafschoppen verdiend de klus. Komend weekend moeten de rood-zwarten het op eigen veld opnemen tegen reeksgenoot Brakel. Opnieuw een goede test.