Winkel niet voorbij hekkensluiter RC Mechelen

Lutun (rechts) scoorde de gelijkmaker. © VDB

Na de krappe, maar deugddoende zege tegen Bornem, moest ook de verplaatsing naar hekkensluiter RC Mechelen met drie punten bekroond worden. Maar de West-Vlamingen moesten met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen en dat zat hen na afloop behoorlijk dwars.

Felxi Reuse moest het tegen zijn ex-ploeg opnemen, had voor de wedstrijd nog gewaarschuwd. “We mogen in geen geval op achterstand komen.” Maar na amper negen minuten moest Winkel reeds in de achtervolging. De bezoekers dwongen daarna wel voortdurend balbezit en veldoverwicht af maar moest wachten tot een kwartier na de rust om via Lutun op gelijke hoogte te komen. Winkel rook bloed, stak een tandje bij, nam vijf minuten later via de ingevallen Lebsir voorsprong. De overwinning leek binnen.

Tot Mechelen nog terugkrabbelde, elf minuten voor affluiten via een strafschop de gelijkmaker scoorde. In de slotminuten gooide bezoekende trainer Danny Lavens nog alles en iedereen in de aanval, maar de winninggoal viel niet meer. Met lange gezichten en een pak frustraties werd de lange reis van Mechelen naar Sint-Eloois-Winkel ondernomen.

Doelpunten: 9′ Pulcinelli 1-0, 60′ Lutun 1-1, 65′ Lebsir 1-2, 79′ Dahman (strafschop) 2-2.

Winkel: Verhulst, Verhooghe, Velghe, Vanaudenaerde (46′ Stragier), Van Gijseghem, Reuse, Bostoen, Frutos (56′ Lebsir), Lutun, Schamp (84′ Devisch), Yde.