Wim Vandoorne (FC Gullegem) trekt naar de ambitieuze tweedeprovincialer SV Anzegem

Wim Vandoorne, die hier een spectaculaire redding lijkt uit te voeren, zal slechts één seizoen bij FC Gullegem gespeeld hebben. © VDB
Wouter Vander Stricht

Wim Vandoorne (33) gaat volgend jaar bij SV Anzegem aan de slag. Hij komt er enkele bekende gezichten tegen. De kapitein van FC Gullegem zal slechts één seizoen op de Poezelhoek gespeeld hebben.

SV Anzegem stelde in de loop van het seizoen al Franky Dekenne, geen onbekend voor Vandoorne, aan als trainer. De tweedeprovincialer is nog in de strijd om het behoud verwikkeld, maar toont zich naar volgend seizoen uitermate ambitieus. Eerder raakte al bekend dat Gwenny Opbrouck (KFC Mandel United), die vorig jaar met 22 goals nog topschutter was bij KFC Izegem in de tweede amateurklasse, naar Anzegem verkast. Ook Clem Otté, ook al een speler met een verleden bij KFC Izegem en dit seizoen al goed voor 16 goals bij Sparta Heestert, vervoegt het rijtje.

Wim Vandoorne, die zijn jeugdopleiding genoot bij KSV Roeselare en dan via E. Wervik en KVK Ieper bij Izegem belandde, is dus de volgende topper die afzakt naar Anzegem. De linksvoetige centrale verdediger speelde tien seizoenen bij Izegem, dit jaar werd hij bij Gullegem meteen tot kapitein gepromoveerd. De kopbalsterke Vandoorne geeft aan bewust een stap lager te zetten: “Ik heb nog gesprekken gehad met Gullegem, maar heb besloten niet op hun voorstel in te gaan. Straks word ik ook voor een tweede keer papa, ik zal nu ook wat dichter bij huis spelen”, aldus Vandoorne die in Deerlijk woont.