Wikings – Heule wordt ook clash tussen vader en zoon Luts

Warre Luts (links) speelt bij NS Heule dat komende zondag uitkomt tegen Wikings Kortrijk waarvan pa Jan Luts (rechts) coach is: "We treiteren elkaar al heel de week, maar kijken enorm uit naar deze match. " (Foto JDH)
Redactie KW

NS Heule kan zondag kampioen spelen in vierde provinciale. Dan moet het zelf winnen en hopen op een misstap van WS Bellegem. Wikings Kortrijk vs. Heule wordt ook een duel tussen vader en zoon Jan en Warre Luts, al zal die laatste de zege dixit de vader niet cadeau krijgen.

Bij Heule liggen ze blijkbaar niet wakker van een verplaatsing naar Wikings. Op de Facebookpagina lazen we dit vorige week: ‘Zondag 15 april de laatste gevaarlijke verplaatsing naar Jong Vijve’. Bij Jan schoot het bericht in het verkeerde keelgat.

“Ik vond het heel neerbuigend naar ons toe. Onze resultaten waren de voorbije weken ondermaats. Dat is het minste wat je kan zeggen. Maar op volledige sterkte kunnen we elke ploeg aan. Dat bewezen we half februari met onze uitzege tegen subtopper Jong Vijve.”

Gunt Jan zijn zoon Warre dan geen titel? “Ik gun het hem wel. Heule meer dan Bellegem. Wikings had altijd al een moeilijke verstandhouding met Bellegem. Maar dat betekent niet dat ik Heule de zege cadeau zal geven. Dat zou competitievervalsing zijn. We gaven dit seizoen al twee keer noodgedwongen forfait. Voor een winnaar als mij was dat al moeilijk genoeg.”

Gras afrijden

Wikings staat troosteloos laatste in vierde provinciale C. De ploeg boekte slechts vier overwinningen in 33 wedstrijden. Een groot verschil met Heule dat al 25 keer won. “En toch willen we het seizoen in schoonheid afsluiten”, stelt Jan. “Zeker tegen mijn zoon ben ik gebrand op een goede prestatie met mijn ploeg. Om Warre te vermoeien, moest hij deze week drie keer het gras afrijden. Helaas zonder succes.”

Warre zelf moet er om lachen. “We hebben een kleine tuin. Het zou niet veel werk geweest zijn. We treiteren elkaar al heel de week, maar kijken enorm uit naar deze match. Hopelijk krijg ik wat speelminuten. Ondanks mijn goede voorbereiding speelde ik tot Nieuwjaar bij de beloften. Maar de laatste weken loopt het steeds beter en krijg ik meer kansen.”

Forfait is uitgesloten

Papa Jan gelooft sterk in de voetbalkwaliteiten van zijn zoon. “Hij heeft de juiste mentaliteit. Warre is technisch niet de beste speler, maar wil altijd en overal de beste zijn. Hij is een vechter die nooit opgeeft.”

Tegen Heule moet Wikings met genoeg spelers zijn. Maar wat als veel spelers op het laatste moment afhaken? “Forfait geven is uitgesloten. Desnoods trek ik zelf mijn voetbalschoenen aan en speel ik net zoals vroeger in de spits.” Warre ziet het graag gebeuren. “Laat hem maar doen. Ik zal hem dan hard aanpakken (lacht).”

Zondag 22 april om 15 uur: Wikings Kortrijk – NS Heule