White Star Lauwe is vernieuwd en verjongd

Er waren al elf nieuwkomers op de eerste training van WS Lauwe. © MPM
Redactie KW

Dit weekend hervatte WS Lauwe de trainingen. Trainer Didier Debaveye mocht een fel vernieuwde kern verwelkomen, een verjongde groep die er veel zin in heeft.

Vooral Orry Vancraeyveldt heeft er zin in. De 21-jarige Lauwenaar shotte bij White Star voor het eerst tegen een bal, stapte daarna over naar Zwevegem. De vorige twee seizoenen was hij aan de slag bij SCT Menen, waar hij vooral vorig seizoen op een zijspoor geraakte. Nu hij teruggekeerd is naar zijn moederclub WS Lauwe, wil hij zijn carrière opnieuw op de rails zetten.

“In mijn eerste jaar Menen, toen in tweede klasse amateurs, kwam ik in de terugronde veel aan spelen toe”, vertelt Orry Vancraeyveldt. “Mijn verwachtingen vorig seizoen waren dan ook hoog gespannen. Maar het werd een bittere ontgoocheling. In de voorbereiding kwam ik nog wel aan mijn trekken. Niet meer toen de competitie op gang schoot.”

Dus besloot Orry Vancraeyveldt om opnieuw terug te keren naar de Lauwse stal. “Nog een jaar bij de beloften spelen, dat zag ik niet zitten. Rumbeke, Gullegem en Geluwe toonden belangstelling, maar toen Lauwe op de proppen kwam was mijn keuze snel gemaakt. Bij White Star kan ik mijn nog prille carrière nieuw leven inblazen.”

Lauwe koos voor jonge spelers die zich nog willen bewijzen en hoopt op een rustig seizoen.

(Fonzie – foto MPM)