Wevelgem City promoveert naar derde provinciale na winst tegen NS Heule

© Foto KDK

Wevelgem City promoveert volgend seizoen mee met NS Heule naar derde provinciale. Na de 2-3 uit de heenmatch won Wevelgem verdiend met 2-0 op bezoek bij Noordstar.

NS Heule was al zeker van promotie, maar wilde zijn seizoen nog wat extra glans geven tegen Wevelgem. De thuisploeg begon ook uitstekend aan de partij. In het openingskwartier was het meteen gevaarlijk met enkele schoten op doel. Daarna kwam Wevelgem steeds beter in de partij. Vijf minuten voor de rust kwam het ook op voorsprong. Centrale verdediger Robbert Vanhuyse scoorde met zijn eerste goal van het seizoen meteen een belangrijk doelpunt voor de bezoekers. Met die 0-1 voorsprong ging Wevelgem ook de kleedkamer in.

Rode kaart

In de tweede helft was het lang wachten op een eerste echte kans. In de 55ste minuut ging een knal van Shane Slambrouck enkele meters naast. Aan de overkant was niet veel later ook Lander Van Wassenhove dichtbij een tweede doelpunt voor de bezoekers, maar zijn poging ging hoog over. Twintig minuten voor affluiten moest Heule met tien man verder na een tweede gele kaart voor Slambrouck. Wevelgem drukte de thuisploeg nu helemaal terug op de eigen speelhelft. In de slotfase van de wedstrijd was het dan toch raak voor de manschappen van coach Luc Bogaert. De Heulse doelman Demeyere kon nog redding brengen op een eerste knal, maar uitblinker Lander Van Wassenhove tikte de rebound tegen de netten.

De promotie van Wevelgem kwam niet meer in het gevaar en zo mogen beide ploegen zich opmaken voor een avontuur in derde provinciale.

NS HeuleWevelgem City 0-2.

Doelpunten: 40′ Vanhuyse 0-1, 82′ Van Wassenhove 0-2.