Westhoek walst over Adinkerke en komt mee op kop

Matthias Feys knalt de 0-2 op het bord. © VDB

KVK Westhoek heeft met 2-5 simpel de maat genomen van White Star Adinkerke. Omdat Dikkelvenne de Oost-Vlaamse derby tegen Zele verloor, komt Westhoek meteen mee aan de leiding.

Halfweg de eerste helft was de klus zo goed als geklaard voor de bezoekers: 0-2 na doelpunten van Alessio Staelens en Matthias Feys. White Star leek terug in de match te komen dankzij een doelpunt van Nils Sarrazyn maar nog voor rust maakte Bart Winnock er 1-3 van.

Na de pauze ging Westhoek gewoon op zijn elan door met alweer na enkele minuten een doelpunt van Jordi Rico. Op strafschop gaf Jeremy Brogniez de thuisploeg nog een klein beetje hoop maar Dieter Wittesaele legde de eindstand vast op 2-5.

Omdat Dikkelvenne met 2-3 de boot inging tegen Eendracht Zele, haalt Westhoek de Oost-Vlamingen bij aan de top van de klassering. KVK Westhoek verdedigt volgend weekend die leidersplaats in Menen, Adinkerke probeert de rode lantaarn te vermijden in een tweede thuismatch op rij tegen SK Berlare.

KWS Adinkerke – KVK Westhoek: 2-5

KWS Adinkerke: Sterckx, Berquin, De Ruyter, Van Damme, Larangé, Ameloot (85′ Neuville), Verdonck, Protin, Brogniez, Decock (70′ Bataillie), Sarrazyn (85′ Coppenolle).

KVK Westhoek: Ampe, Euvrard (80′ Robaeys), Maertens, Van Fleteren, Feys (80′ Derrag), De Wille, Winnock, Rico (82′ Vandemaele), Staelens, Wittesaele, Van Den Bergh.

Doelpunten: 2′ Staelens 0-1, 20′ Feys 0-2, 30′ Sarrazyn 1-2, 35′ Winnock 1-3, 47′ Rico 1-4, 55′ Brogniez 2-4 (pen.), 65′ Wittesaele 2-5.