Westhoek sluit seizoen af met verdiende zege

Stacy Misiatu Nzumbi scoorde het tweede doelpunt van Westhoek. © (Foto VDB)

Ronse kon in de eerste helft gelijke tred houden met Westhoek, maar moest na de rust de wet van de sterkste ondergaan. Westhoek haalde een vrij overtuigende overwinning.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met een ver schot van Misiatu vanop de eigen helft. Doelman Henneton had alle moeite om de bal van onder de deklat te halen. Kort daarop scoorde Sahuke Mandi na een goed opgezette aanval via Ternier en Delannoy, maar het doelpunt van de Westhoekspits werd afgekeurd voor buitenspel. Het waren evenwel de bezoekers die na een vlugge tegenaanval op voorsprong kwamen. Thissen glipte door de buitenspelval, doelman Flandrick kon het schot in eerste instantie afweren, maar de goedgevolgde Youla trapte de bezoekers op voorsprong. Op het kwartier ontsnapte Westhoek aan een tweede doelpunt toen Vangheluwe een voorzet van Boucaert in hoekschop deed afwijken. Halfweg de eerste helft trapte Deviaene de bal binnen na een voorzet van Pieters, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Kort daarop werd Vandermarliere foutief gestuit in de grote rechthoek en Embrechts zette de strafschop feilloos om.

Kort voor de rust had doelman Flandrick nog een goede redding in huis op een afstandsschot van Yakassongo. In de beginfase van de tweede helft telde Westhoek de bezoekers binnen de tien minuten uit. Een voorzet van Delannoy belandde bij Vandermarliere en die vond Misiatu voor doel die de bal binnenkopte. Kort voor het uur zette Westhoek een goede aanval in elkaar. Sahuke Mandi kon op snelheid doorgaan, legde de bal in de loop van Ternier en de Westhoekkapitein trapte de bal in de verste hoek binnen. Het laatste halfuur van de wedstrijd was er nog weinig te beleven. Ronse kon geen vuist meer maken en Westhoek domineerde rustig het spelbeeld. Met die overwinning haalt Westhoek 51 punten en eindigt op de vijfde plaats.

(EG – Foto VDB)

Doelpunten: 7′ Youla (0-1), 24′ Embrechts (penalty 1-1), 48′ Misiatu (2-1), 56′ Ternier (3-1).

Speelden: Flandrick, Robaeys, Embrechts, Ternier, Vandermarliere, Delannoy (71′ Gregory Loisel), Sucaet, Misiatu (66′ Hugelier), Vangheluwe (80′ Van Damme), De Loof, Sahuke Mandi.