Westhoek maakt gehakt van Torhout KM

Trainer Allan Deschodt. © a-Bart

Torhout KM ging zaterdagavond met de billen bloot tegen Westhoek. De 0-4 score was niet eens overdreven.

Westhoek zit helemaal in de subtop, KM Torhout heeft met 4 op 18 zijn start helemaal gemist. Op de gelijkopgaande eerste tien minuten na waren de bezoekers 80 minuten baas en won het zonder veel problemen, het maakte gehakt van Torhout. De eerste dreiging kwam wel van de thuisploeg vanop de rechterkant, de poging van Neu werd gekeerd door Dumesnil.

Deturck moest nog voor het kwartier met een open wonde naar de kant, Cordie nam zijn plaats in. Intussen had Ternier al een schuiver voorlangs gestuurd en even later waren de bezoekers wel succesvol. Een schot vanuit de tweede lijn van Jochen Sucaet ging door het pak en via de paal tegen de netten (0-1). Nadien konden de bezoekers hun voorsprong steeds meer wettigen en kwamen de kansen. Hoge ballen zorgden voor hete standjes, Meeuws moest een schot van Ternier pakken en toen Delannoy in het straatje werd gestuurd, werkte hij loepzuiver af (0-2). De thuisploeg had geen weerwoord en de gele kaart van Frutos na een frustratiefout illustreerde de onmacht.

Prachtige lob

Halfweg leek de match al gespeeld. Ook na de rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Delannoy trof met een volley de paal. Trainer Deschodt had verdediger Depoorter in de kleedkamer gelaten voor aanvaller Vermander, maar het was aan de overkant dat er gescoord werd. Jochen Sucaet werd buiten de zestien aangespeeld en trof een tweede keer raak, nu met een prachtige lob over Meeuws (0-3).

De treffer was amper verteerd toen Meeuws eerst redde op een poging van Kouemaha, maar kansloos was op de rebound van Delannoy (0-4), ook zijn tweede van de avond. Er vielen nog wat kansen aan weerskanten en de scheidsrechter vond na 89 minuten (en door de stortvlaag?) dat hij genoeg had gezien en floot voorttijdig af, ondanks zes wissels.