West-Vlamingen bezorgen Deaf Devils winst tegen Nederland

14/05/17 om 18:01 - Bijgewerkt om 17:59

In Antwerpen had zaterdag het Deaf Devils football festival plaats met een oefeninterland tussen België en Nederland. Ons land won met 4-1 en drie van de vier Belgische doelpunten werden gescoord door provinciegenoten.

West-Vlamingen bezorgen Deaf Devils winst tegen Nederland

De Deaf Devils klopten Nederland makkelijk met 4-1. © Facebook Deaf Devils

België kon vrij gemakkelijk afstand nemen van onze noorderburen. "We speelden met tal van nieuwe spelers, uit de U21, omdat we met enkele geblesseerden zitten", zegt trainer Nico De Weghe. Danny Bekaert uit Beernem zorgde voor twee doelpunten, Florian Pinardon uit Kuurne voor een goal, net als Senne Dierckx uit Antwerpen. Ruben Vergote uit Hertsberge was een andere provinciegenoot die de interland tegen Nederland afwerkte. Doelman Jonas Derynck uit Roeselare is gestopt.

Oranje zit overigens samen met Rusland in de kwalificatiepoule van België voor het Europees kampioenschap in 2019 op het Griekse eiland Kreta. Een volgende vriendenmatch van de Deaf Devils is gepland op zaterdag 24 juni in Ledegem tegen Frankrijk. (ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!