West-Vlaamse selectie zaalvoetbal net geen kampioen bij U21

De West-Vlaamse selectie U21 die als Vlaams kampioen eervol verloor voor de Belgische titel. Boven v.l.n.r.: jeugdvoorzitter Noël Lekens, Issam Temsamani, Jordi Hubbrecht, doelman Kenzo Wittevrongel en coach Peter Deseure. Onder v.l.n.r.: Matice Boussier, Gillian De Wulf, Yentel De Baets, Germaw Rousseau en Shiva Stellamans.
Redactie KW

Nadat de West-Vlaamse U21-selectie van de Vlaamse Zaalvoetbalbond de Vlaamse titel pakte, slaagde de selectie er net niet in zich tot Belgisch kampioen te kronen. Luik was net iets te sterk.

Na de eerder verrassende Vlaamse titel hoopte de ploeg van coach Peter Deseure in alle stilte op een nieuwe stunt. Hij deed hiervoor beroep op zeven bij ZVV Cercle Brugge aangesloten jeugdspelers en de bij Rapid Beernem aangesloten doelman.

De West-Vlaamse ploeg, hoofdzakelijk samengesteld uit 18-jarigen, hield aanvankelijk goed stand tegen de Luikenaars. Aan het einde van de eerste helft, afgesloten op 2-1 met een West-Vlaams doelpunt van kapitein Shiva Stellemans, was alles nog mogelijk. Maar toen de Luikenaars vroeg in de tweede helft vlug na elkaar twee keer doelman Kenzo Wittevrongel verschalkten, was de eindwinnaar stilaan gekend. Met nog een laat doelpunt van Gillian De Wulf werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten op 5-2.

“Onze jonge gasten mogen terugblikken op een meer dan een verdienstelijk parcours”, aldus provinciaal jeugdvoorzitter Noël Lekens. (BVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier