West-Vlaamse ploegen kennen tegenstanders in de Beker van België

Westkapelle (oranje) ontvangt OMS Ingelmunster, Zwevegem Sport trekt naar Sassport Boezinge. © VDB
Wouter Vander Stricht

Vrijdagavond werd de loting van de Beker van België, sinds vorig jaar de Croky Cup, gehouden. Er kwamen in de eerste ronde al heel wat West-Vlaamse treffens uit de koker.

Dus best wat onderlinge ontmoetingen voor gouw- en zelfs reeksgenoten. Zo kwam er VV Westkapelle-OMS Ingelmunster, VC Wingene – SK Oostnieuwerkerke, SK Vlamertinge – WS Lauwe, SVD Kortemark – SVV Damme, Sassport Boezinge – Zwevegem Sp., SC Wielsbeke – Rac. Lauwe en VV Oostduinkerke – SV Oostkamp uit pot.

In die eerste ronde – die op 31 juli wordt afgewerkt – komen de drie ploegen uit derde amateurklasse (vroegere vierde klasse) en de teams die zich plaatsten via de Beker van West-Vlaanderen op de bekertabel. In die eerste ronde zijn er ook SC Paturage – E. Wervik, Dosko Kanegem – FC Doornik, US Beloeil – SK Eernegem, Tisselt – KSV Rumbeke, SV Loppem – AS Pays Blanc Antoinien, Rac. Waregem – St.-Ghislain-Tertre-Hautrage en SV Kortrijk US Neufvilloise. Vaak een mond vol dus, meestal ook Henegouwse ploegen. Tisselt, de tegenstander van Rumbeke, is deelgemeente van Willebroek.

Tweede ronde : SCT Menen loot Wingene of Oostnieuwkerke

De tweede ronde wordt een week later afgewerkt. De wedstrijden zijn voorzien op zondag 7 augustus om 16 uur, al kunnen de clubs onderling nog een nieuw tijdstip kiezen. In deze ronde springen de vroegere derdeklassers in de dans, de huidige tweede amateurklasse telt maar liefst acht West-Vlaamse ploegen. Die spelen tegen de winnaar van een duel uit de eerste ronde.

KM Torhout : thuis tegen OC Meix DT Virton of Aywaille

SCT Menen : thuis tegen VC Wingene of SK Oostnieuwkerke.

KFC Izegem : naar US Beauraing of Flavion Sport.

Winkel Sport : naar FC Saint-Michel of OL FC Stockel.

KVK Westhoek : naar Minderhout VV of FC Mariekerke

Rac. Harelbeke : thuis tegen SV Kortrijk of US Neufvilloise

FC Gullegem : thuis tegen SK Meeuwen of FC Helson Helchteren

Knokke FC : naar DC Cointe Luik of Ougrée FC.

KVV Coxyde, Cercle Brugge en KSV Roeselare

In de derde ronde (14 augustus) is het de beurt aan KVV Coxyde, onze enige vertegenwoordiger in de eerste amateurklasse, om het bekeravontuur aan te vatten. De Westkustjongens openen tegen de winnaar van SK Londerzeel – VV Vosselaar of Willebroekse SV.

In de vierde ronde 21 augustus gaat de eliminatie verder, pas in de vijfde ronde op 28 augustus komen onze ploegen uit 1B (vroegere tweede klasse) aan de beurt. Wie daar de tegenstander wordt is uiteraard afhankelijk van wie zich weet te plaatsen in de vorige rondes. Cercle Brugge start op verplaatsing, Beerschot-Wilrijk is daar wellicht de tegenstander. Voor KSV Roeselare behoort een trip naar KVV Coxyde tot de mogelijkheden.

Na deze vijfde ronde blijven nog 16 ploegen over, die gaan samen in de pot in met de 16 ploegen uit eerste klasse A en dan zijn we al bij de 1/16 finales beland.