West-Vlaamse ploegen kennen tegenstanders in Beker van België

20/06/17 om 08:16 - Bijgewerkt om 10:10

Enkele mooie derby's voor de provincialers, maar onze ploegen uit tweede amateurklasse krijgen in de Croky Cup vooral minder interessante affiches tegen Waalse nobele onbekenden. En voor Cercle Brugge en KSV Roeselare zit er in de vijfde ronde misschien wel een West-Vlaamse derby aan te komen. Maar dan moet er nog heel veel water naar de Noordzee vloeien.

West-Vlaamse ploegen kennen tegenstanders in Beker van België

Fanny Schamp neemt het met RC Lauwe op tegen zijn ex-club SK Vlamertinge. © VDB

In de eerste ronde - de wedstrijden worden in principe op 30 juli gespeeld - komen de ploegen die zich vorig seizoen kwalificeerden via de West-Vlaamse beker samen met de vier West-Vlaamse teams uit derde amateurklasse in actie. Dat levert enkele leuke affiches op. SK Vlamertinge neemt het op tegen RC Lauwe, de club die getraind wordt door Fanny Schamp, de coach die het vorige seizoen nog startte bij Vlamertinge. Met KFC Poperinge - Sassport Boezinge en SK Oostnieuwerke - SVD Kortemark en KFC Varsenare - SC Blankenberge staan ook leuke derby's op het programma.

West-Vlaamse ploegen kennen tegenstanders in Beker van België

West-Vlaamse ploegen kennen tegenstanders in Beker van België

Delen

Louter West-Vlaamse tegenstanders voor onze clubs uit tweede amateurklasse

In de tweede ronde - speeldatum 6 augustus - springen ook de zes ploegen uit tweede amateurklasse in de dans. Voor de meesten wordt het een verplaatsing.

KM Torhout ontvangt op de Velodroom straks de RFC Queue Du Bois of RUS Assesse, twee provincialers uit de provincie Namen. FC Gullegem neemt het thuis op tegen de winnaar van ES Wellinoise - Gouvy. Geen tripje naar de Ardennen dus voor hen, de Luxemburgers mogen integendeel de Poezelhoek opzoeken.

Fusieploeg KFC Mandel United (Izegem-Ingelmunster) mag bij een Franstalige club op bezoek, het wordt RUS Loyers (Namen) of R. Aywaille (Luik). Die laatste ploeg is al een team uit de derde amateurklasse favoriet tegen de eersteprovincialer.

Ook bij KVK Westhoek halen ze straks hun beste Frans boven, zijn staan voor een tripje naar ESC Poupehan of RSC Habay La Neuve, twee ploegen uit de provincie Luxemburg.

Winkel Sport kan er een dagje teambuilding van maken. Zij trekken naar R. Ougrée FC of URSL Visé en krijgen dus een Luikse tegenstander.

RC Harelbeke maakt de trip naar ASE De Chastre of Lindbergh Club de Givry.

Tegenstanders in de derde ronde

Ondertussen krijgen we ook al wat zicht op mogelijke tegenstanders als onze teams uit tweede amateur hun tweede ronde overleven. Op 13 augustus mag KM Torhout dan naar Aalst. Zegeviert FC Gullegem dat trekt het naar Lommel United, dat degradeerde uit 1B naar de eerste amateurklasse. Winkel Sport mag mits winst zijn ambities thuis meten tegen FC Seraing.

Van de andere drie teams is de tegenstander in de derde ronde nog niet bekend, daar moeten de eerste en tweede ronde nog hun werk doen. KFC Mandel United mag dan wel thuis spelen, maar het wordt een weinig aansprekende naam uit het kwartet RFC Huy, Etoile Vervietoise, RFC Un. La Calamine en UCE De Liège.

Ook RC Harelbeke mag thuis spelen in de derde ronde, daar is Olympic Charleroi de meest waarschijnlijke tegenstander. KVK Westhoek moet opnieuw op verplaatsing, waarschijnijk naar Entente Acren Lessines, een ploeg die vorig jaar zesde eindigde in de Waalse tweede amateurklasse.

In de derde ronde start ook Knokke, dat gepromoveerd is naar de eerste amateurklasse, aan de bekercampagne. Een match op verplaatsing, de tegenstander wordt wellicht Spouwen-Mopertingen uit tweede amateurklasse B.

Drie ploeg uit Brugse regio kunnen tegen Cercle uitkomen

Onze ploegen uit eerste klasse B - KSV Roeselare en Cercle Brugge - komen pas in de vijfde ronde (27 augustus) in actie. KSV Roeselare speelt op verplaatsing, er gaan daar dus nog vier eliminatierondes aan vooraf. Mogelijke tegenstanders zijn naast een rist Waalse provincialers ook het hoogst spelende KSV Bornem (tweede amateurklasse) of... de West-Vlaamse eersteprovincialer WS Lauwe.

Ook Cercle moet net als alle ploegen uit 1B eerst op verplaatsing. KSV Temse (tweede amateurklasse) is de hoogste spelende tegenstander op dat traject. Maar ook Varsenare, Blankenberge of Oostkamp kunnen derby tegen Cercle spelen als ze alle vier hun eerdere rondes overleven.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!