West-Vlaamse ploegen doen het meer dan behoorlijk in tweede ronde Croky Cup: een overzicht

07/08/16 om 18:49 - Bijgewerkt om 19:46

Zondagmiddag om 16 uur begonnen de West-Vlaamse ploegen aan hun wedstrijd in de tweede ronde van de Croky Cup.

West-Vlaamse ploegen doen het meer dan behoorlijk in tweede ronde Croky Cup: een overzicht

KSCT Menen haalde het met 3-1-cijfers van Wingene. We zien Quentin Santele (M) die zich probeert te ontdoen van Christophe Pype (L) en Marko Petrovic (R). © VDB

We beginnen met KM Torhout, dat zich relatief makkelijk kon plaatsen tegen het Luikse Aywaille. Het werd 3-1 en de Torhoutenaren mogen zich opmaken voor een verplaatsing naar Virton.

KSCTMenen - KVC Wingene was één van de enige volledig West-Vlaams getinte matchen op het programma. De thuisploeg plaatse zich met 3-1 voor de volgende ronde, waarin het UR Namur treft.

WS Lauwe mocht in eigen huis het Limburgse RC Hades ontvangen. De fusieclub is na een 2-4-nederlaag uitgeschakeld.

FC Izegem maakte een verre trip richting de provincie Namen, waar het de kwalificatie moest zien af te dwingen tegen de provincialer Flavion Sport. Met 0-6-cijfers plaatsten de West-Vlamingen zich vlot voor de volgende ronde. Ruben Pyck deed drie keer de netten trillen. KFCI mag zich nu opmaken voor een verplaatsing richting het Antwerpse KFC Zwarte Leeuw, dat zijn thuiswedstrijden in Rijkevorsel afwerkt.

Eenzelfde uitslag kregen we in het duel tussen Stockel B en Sint-Eloois-Winkel. Met 0-6 mogen de West-Vlamingen met vertrouwen naar de derde ronde, waarin er opnieuw een verplaatsing op het programma staat. Dit keer naar RC Gent.

KVK Westhoek ging op de valreep bij het Oost-Vlaamse FC Mariakerke winnen. Nieuwkomer Karel Ternier zorgde in de 89ste minuut met een penalty voor de enige treffer van de partij. Een kwartier voor tijd zat de Ieperse fusieploeg nog in nauwe schoentjes toen Van Damme met rood naar de kant werd gestuurd, maar uiteindelijk kon Westhoek zich toch kwalificeren. Komende zondag ontvangt het KFC Dessel Sport in de derde ronde.

Het duel tussen RC Harelbeke en SV Kortrijk was de enige echte derby op het programma. De machtsverhoudingen op papier kwamen ook tot uiting op het scorebord: het werd 7-1.

K. Racing Waregem ontving in eigen huis SC Wijgmaal. Na een 2-1-zege bekert Waregem verder. Volgende opdracht: een verplaatsing naar het verre RE Durbuy.

SC Wielsbeke trok dan weer richting Henegouwen. Tegen Lessines beet SCW in het zand: het werd 3-1.

Ook R. Knokke FC moest naar Wallonië. Cointe-Liège werd vlot met 2-7-cijfers aan de kant gezet. De kustploeg ontvangt volgende week zondag in de derde ronde KFC Sparta Petegem.

KSV Oostkamp kwam thuis niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen het Waals-Brabantse US Rebecquoise. In de strafschoppen moest het met 4-5 de duimen leggen.

KSV Rumbeke kreeg het Vlaams-Brabantse KAC Betekom over de vloer. In de eerste ronde zette Rumbeke nog AC Estaimbourg opzij, maar het avontuur eindigt in de tweede ronde. Betekom was met 1-2 net te sterk.

OMS Ingelmunster mag dan weer wel naar de volgende ronde. Een verre verplaatsing naar het Luikse Tilleur loonde de moeite. OMSI won met 1-3 en mag zich opmaken voor de derde ronde.

Ook Sassport Boezinge blijft actief in de beker. Het Luikse RSC Beaufays B werd relatief eenvoudig opzij gezet: het werd 1-4.

Tot slot stond er ook voor SVD Kortemark een verre trip op het programma. De jongens van coach Chris Delheye sloten de teambuilding af met een busverplaatsing richting FC United Richelle, alweer in de provincie Luik. Blauw-geel hield bijzonder lang stand, maar moest zich in de 90ste minuut toch gewonnen geven. Na de 1-0-nederlaag eindigt het bekeravontuur voor Kortemark.

(SB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!