West-Vlaams onderonsje tussen Winkel Sport en OMS Ingelmunster in eindronde, KVK Westhoek begint thuis

De onderlinge stand in Winkel Sport - OMS Ingelmunster na twee competitiewedstrijden op 1-1. In de eindronde treffen ze elkaar opnieuw. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Maandag om 16.30 uur werd de loting voor de eindronde met bevorderingsclubs. Van de drie West-Vlaamse deelnemers werden er twee aan elkaar gekoppeld : Winkel Sport en OMS Ingelmunster. De winnaar daarvan speelt op verplaatsing tegen de ploeg die zegeviert uit het duel KVK Westhoek – Sint-Gilis-Waas.

De drie deelnemers aan de eindronde uit vierde klasse A zijn alle drie West-Vlaamse ploegen. KVK Westhoek, OMS Ingelmunster en Winkel Sport deelden de tweede plaats met 60 punten. Westhoek had wel een wedstrijd meer gewonnen dan zijn concurrenten.

Op zondag 11 mei staat de eerste wedstrijd op het programma. Winkel Sport en OMS Ingelmunster komen daarin tegen elkaar uit. De winnaar neemt het een week later op tegen de winnaar van KVK Westhoek – Sint-Gillis-Waas. In de B-reeks eindigde de Oost-Vlaamse club pas op een tiende plaats. In de eerste twee periodes haalde het samen 20 punten, in de derde periode speelde de ploeg zich safe door nog eens 20 punten te verzamelen en zo de derde periodetitel te pakken.

Drie ronde overleven = promotie naar derde klasse

In de derde ronde nemen de West-Vlamingen het mogelijk op tegen Duffel, Overpelt of Grimbergen. KFC Duffel eindigde in vierde klasse B met een gelijk aan punten (55) als kampioen E. Zele, maar met een gewonnen wedstrijd minder. VV Overpelt veroverde een eindrondeticket in vierde klasse C. Grimbergen eindigde op twee na laatste in derde klasse B en werd zo veroordeeld tot barrage met de vierdeklassers.

Wie drie rondes overleeft, stijgt naar derde klasse.

(WVS)