Wervik wint eigen toernooi, Dejonghe (Geluwe) afgevoerd met horrorblessure

Wervik en Ploegsteert speelden de finale. © MPM

Eendracht Wervik trok in zijn eerste toernooi van het seizoen aan het langste eind. In de finale klopte het Ploegsteert met 2-1. De namiddag werd overschaduwd door een horrorblessure bij Geluwespeler Frederik Dejonghe.

In een vriendschappelijk toernooi namen Wervik, Moorslede, Geluwe, Ploegsteert, Winkel Sport (beloften) en FC Mandel (beloften) het zondag tegen mekaar op. De halve finale ging tussen Geluwe en Moorslede. Na een 2-0 voorsprong voor de Geluwnaren, werden de spelers opgeschrikt door een zware blessure bij spits Frederik Dejonghe. Hij bleef met de voet steken in de graszoden en ging kermend van de pijn neer. Wellicht zijn de gewrichten afgescheurd. Ploegmakkers -die de horrorbeelden amper de baas konden- wezen meteen op de ernst van de situatie. Er kwam een ambulance en een MUG-team ter plaatse om de onfortuinlijke spits af te voeren. Het seizoen, amper gestart, is meteen afgelopen voor Frederik Dejonghe. De scheidsrechter staakte de match terecht.

De finale vond wel gewoon plaats en dat was er eentje tussen Wervik en Ploegsteert. Een fijn weerzien voor trainers Maxim Vandamme (Wervik) en Ludo Sieuw (Ploegsteert). Eerstgenoemde liep vorig seizoen een schorsing op tot november, maar mocht zijn troepen in dit vriendschappelijk toernooi toch vanop de bank naar de overwinning schreeuwen. Wervik klom in de eerste helft op voorsprong maar zag Ploegsteert meteen na de onderbreking terugkomen met een fraaie goal. Finaal zag de thuisploeg zijn overwicht toch nog beloond met een doelpunt halverwege de tweede helft.