Wervik pakt kostbare punten tegen Lebbeke

Kevin De Wannemaeker in de rug van Jorg Dutoit. © VDB
Redactie KW

In de strijd om het behoud in derde amateurklasse behaalde Eendracht Wervik tegen subtopper FC Lebbeke een belangrijke zege. De thuisploeg won dankzij een misser van doelman Levi Van Der Taelen, die een afstandsschot van Monssef Znagui tussen zijn handen liet glippen.

Znagui scoorde vanop zowat 25 meter. Daarna bewees ervaren thuisdoelman Descamps nog maar eens zijn klasse. Eerst na een vrijschop van Van Der Jeugt, die hij nog in hoekschop duwde. Nadien redde hij met de vuisten een loeier van weer Van Der Jeugt.

De Oost-Vlaamse fusieploeg bleef maar komen. Van Damme legde aan, de bal verdween eerder in hoekschop. Daarna was het weer aan de Tabaksploeg. Bouchart was sneller dan Copers maar besloot naast. Bij het ingaan van het slotkwartier trapte Vandeputte laag en vanop 25 meter tegen de paal. Bosseka kreeg rood wegens natrappen op Voet. Vandeputte was sneller dan Badiane, de doelman weerde de bal af. Na een assist van Lambrecht kreeg Vandeputte in de slotminuut nog een uitstekende kans maar Van Der Taelen redde.

(EDB – foto Bart)

KE Wervik – FC Lebbeke: 1-0

Doelpunt: 53′ Znagui 1-0.