Wervik pakt in extremis punt tegen Pepingen

Jelle Popelier lukte nog de 2-2. © VDB

KE Wervik heeft in de slotminuten een 2-2 gelijkspel uit de brand weten te slepen tegen FC Pepingen.

De bezoekers begonnen sterk. Verhaeghe stond centraal helemaal vrij en legde aan. Descamps weerde de bal af, in de rebound tikte Kudimbana binnen. Wervik verdedigde op die fase veel te slap. Na een heel mooie actie van Van Den Bogaerde volgde snel de gelijkmaker. Hij zette een paar man in de wind, Bouchart knalde via de onderkant van de lat binnen. Na een actie links van Van Den Bogaerde (25′) lukte het Bouchart voor een leeg doel net niet. Na een assist van Heyvaert tikte Verhaeghe binnen: 1-2. Enkele minuten later een fantastische redding van Descamps. Hij redde met de voet een open kans voor Schamp in corner. Op slag van rust pakte bezoeker Verhaeghe dom rood na natrappen op Pante.

Tweede helft

Met een man meer was de thuisploeg na de rust dominant. Het was een paar keer net niet en opletten voor de counter. Schamp (67′) besloot links voor doel in het zijnet. Na een hoge bal van Voet trapte Popelier hoog over. Bij het ingaan van de extra tijd lukte het hem wel.

(EDB – foto Bart)

Eendracht Wervik – FC Pepingen 2-2

Doelpunten: 4′ Kudimbana (0-1), 7′ Bouchart (1-1), 26′ Verhaeghe (1-2), 90′ Popelier (2-2)