Wervik pakt gouden punten in Zele

Tim Van den Bogaerde lukte een hattrick in Zele. © VDB

De wedstrijd tussen Zele en Wervik was aangekondigd als een zespuntenwedstrijd. Zele kon bij een overwinning een laatste strohalm nemen naar het behoud, terwijl Wervik mits een overwinning terug kon aansluiten bij het achterste peloton.

Eendracht Wervik nam meteen het heft in handen, maar grote kansen bleven uit. Een schot van Vermeersch werd afgeblokt, Bouchart kon zich net niet doorzetten en een vrijschop van Dewinter werd gered door de doelman. Wervik bleef met veel goede wil verder proberen, maar een stug Zele hield stand. Zele kon in de eerste helft slecht één keer voor doelman Descamps komen, maar die redde makkelijk. Rusten dus met een billijke 0-0.

Tweede helft

In een iets aantrekkelijkere tweede helft bleef Wervik op zijn elan door gaan en hun collectieve moed en inzet werd beloond. Een te felle schoudercharge na 53′ tegen de ingevallen Lietaer leverde een al dan niet terechte strafschop op. Tim Van Den Bogaerde zette die om: 0-1. Een tiental minuten later stond dezelfde Tim Van Den Bogaerde opnieuw op de goede plaats om na hoekschop de 0-2 aan te tekenen. Een onmondig Zele kon geen vuist meer maken en Tim Van Den Bogaerde bekroonde zijn sterke tweede helft met zijn derde van de namiddag na een tweede opnieuw licht toegekende strafschop na 80′. Een opsteker van jewelste voor een team dat als ploeg alles uit de kast haalt.