Wereldgoal levert SV Kortrijk (3C) eerste punt op sinds openingsmatch

Christophe Caessens. © VDB
Redactie KW

Op het veld van Dosko Beveren A proefde SV Kortrijk nog eens hoe het voelde om een punt te pakken. Een beauty van de kapitein was voldoende voor een 1-1-gelijkspel. Kortrijk komt zo naast Pittem in de klassering. Zondag wacht het degradatieduel.

“Op de eerste tien minuten na de pauze na waren we de betere ploeg”, aldus rechtsachter Thys Knockaert (26) uit Harelbeke. “Kort na de rust maakte Dosko de openingstreffer, maar slechts enkele ogenblikken daarna kwamen we langszij dankzij een absolute wereldgoal van onze kapitein Christophe Caesens. Op een assist die vertrok van de linkerflank, verstuurd door Laurens Vanden Bulcke, kopte Christophe met een zweefsprong het leer precies in de hoek. De terugkeer van Laurens in de ploeg is zeker hoopgevend, want in de voorbereiding scoorde hij ook vlot. Na deze lange reeks zonder puntengewin doet dit gelijkspel zeker deugd, al had het evengoed een tweede zege kunnen zijn. Nu wacht een heel belangrijke confrontatie tegen SV Pittem, de voorlaatste in de stand.” (GH)

Dosko Beveren A 1-1 SV Kortrijk

Kortrijk: Leman, Knockaert, Vanden Broucke, Debrabandere, Lecroart, Janart (86′ Machkour), Vermaut (70′ Alhassan), Vanneste, Vanden Bulcke, Vandeplassche, Caesens (80′ Menghis).

Doelpunten: 70′ Lugghe 1-0, 72′ Caesens 1-1.

Zondag 5 november om 14.30 uur: SV Kortrijk – SV Pittem.