Wedstrijd Eendracht Wervik-KSCT Menen eindigt op 1-2

© VDB
Redactie KW

Leider KSCT Menen gaat na de overwinning tijdens de derby op Eendracht Wervik de winterstop in met maar liefst 30 op 30! Topschutter Matt Demets viel al na enkele minuten geblesseerd uit. De thuisploeg zit met maar1 op 18 duidelijk in een mindere periode.

De eerste kans op rechts was voor Bouchart, ex-Menen. Hij besloot na 6′ voorlangs. Ondertussen was Demets blijven liggen en moest worden vervangen. Het gaat wellicht om een spierscheur. Na een vrijschop van aanvoerder Buysse langs de muur redde Descamps in hoekschop. Twee minuten later bleef de ervaren goalie geblesseerd liggen. Met pijn aan de heup en bekken. Er kwam een ambulance ter plaatse. Na onderzoek mocht Descamps het ziekenhuis zaterdagavond al verlaten.

Op het halfuur legde de vrijstaande Sennesael van ver aan. De ingevallen doelman Olivier Vancoillie redde zonder moeite. Sennesael had met die kans meer kunnen doen. Na een actie van Meulenyzer kreeg Vanhaecke links voor doel een mooie kans. De 21-jarige doelman redde uitstekend.

Na de rust kwamen de bezoekers veel beter uit de kleedkamer. Mahieu trof de paal. Een minuut later was het bingo. De doelman duwde de bal weg, de ingevallen Vanhaecke tikte binnen. Volgens de thuisploeg werd eerst Verstraete en nadien de keeper gehinderd. Na een heel mooie actie De Winter-Dutoit kwam Vandeputte alleen voor doel. Hij besloot de gelijkmaker centimeters naast.

Na een voorzet rechts van Verschuere verdubbelde de score. De assist was van Vanhaecke, Buysse trapte binnen en kreeg nadien geen penalty toen hij in de rug werd geduwd door De Winter. De aansluitingstreffer kwam te laat. Het was een beauty van Vandeputte na een dubbelpas met Dutoit.

Doelpunten: 48′ Vanhaecke (0-1), 87′ Buysse (0-2), 92′ Vandeputte (1-2).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier