WDP Rollegem wint topper tegen Maldegem

Het team van WDP Rollegem, de leider in tweede nationale. © Foto KDS
Christof Decraene

De Rollegemnaren wonnen met 3-5 en blijven zo een voorsprong van twee punten behouden op het nummer twee Deftinge II.

In tweede nationale van het VMF-minivoetbal won WDP Rollegem de topper bij AZ’77 Maldegem met 3-5. Maldegem leidde halfweg met 2-0 en een kwartier voor het einde nog met 2-1, maar in de slotperiode zorgden Anas Roudani en Jordi Verduyn voor de ommekeer en de zege. WDP behoudt zo een voorsprong van twee punten op Deftinge II, dat maar nipt ging winnen in Assenede (3-4). MVV Waregem wordt opnieuw derde na een 7-4-zege tegen de Lelie Drongen en Cappuccino Waregem miste de kans om zich ook in de top vier te nestelen door te verliezen in Sint-Gillis-Waas. Ardooie zet zijn opmars voort na een nieuwe zege tegen Geraardsbergen dit keer terwijl Brugge met een zege ervoor zorgde dat bijna alle West-Vlaamse teams in deze reeks zegevierden.

Doelman Stephen Malfait scoorde vier keer voor Traiteur Neerhof Kortrijk.
Doelman Stephen Malfait scoorde vier keer voor Traiteur Neerhof Kortrijk.© Foto KDS

In eerste nationale won Traiteur Neerhof Kortrijk met 8-5 van rode lantaarn Elsegem, maar beent Nederename niet bij op de derdelaatste plaats omdat die ploeg verrassend ging winnen in Zwalm. Het wordt wel nog een spannende strijd om de barrageplaats te ontlopen, want Kortrijk krijgt nu Nederename, Appels en Erwetegem in het vizier. KBC Kortemark hield een slechte algemene repetitie voor zijn halve finale van de beker van België komende vrijdag: het verloor met 6-5 in Oudenaarde.

In derde nationale heeft MVC Desselgem Rollegem bijgebeend op de derdelaatste plaats. Rollegem verloor met 7-5 in Zele terwijl Desselgem na de stunt tegen Aalter nu de punten cadeau kreeg van rode lantaarn Ingelmunster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier