Wat doen de West-Vlaamse ploegen in de tweede ronde van de Beker van België ?

© VDB VDB

In de tweede ronde van de beker van België was het uitkijken naar zeven matchen met West-Vlaamse ploegen in. Onder andere Knokke-Ingelmunster, Westhoek-Zwevezele en Wingene-Harelbeke stonden op het programma…

KVK Westhoek – SKV Zwevezele 2-2 (1/3 n.p.)

SKV Zwevezele haalt het met de strafschoppen van KVK Westhoek

SKV Zwevezele bekert verder ten koste van KVK Westhoek dat de overwinning tegen de nieuwkomer in tweede provinciale weggaf.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd met kansen voor Euvrard die zijn schot nipt zag over gaan en Wittesaele die alleen voor doelman De Jaeghere een reuzekans verkeek. In de 14′ kwam Zwevezele op voorsprong toen Hoornaert na een goed opgezette aanval doelman Ampe kansloos liet. Nog voor de rust zette de thuisploeg de scheve situatie recht. In de 20′ trapte Wittesaele een voorzet van Dutoit in twee tijden voorbij de bezoekende doelman en in de 41′ werkte Feys een voorzet van Deman af. In de tweede helft ging er nog weinig gevaar uit van de thuisploeg. Zwevezele voetbalde snediger en in de 78′ slalomde Verelst door de thuisverdediging en bracht de stand op 2-2. In de 88′ redde Maertens nog een schot van Ngabu op de lijn. Bij het nemen van de stafschoppen toonden de bezoekers zich efficiënter. Dumoulin, Verelst en Dewaele trapten binnen terwijl Maertens, Wille en Winnock voor KVK Westhoek misten.

SV Rumbeke – SVV Damme 1-1 (2/4 n.p.)

KRC Waregem – WS Adinkerke 6-0

Knokke FC – OMS Ingelmunster 2-0