Waregemse vrienden lanceren gratis pronostiek voor WK voetbal

Hannes Sabbe, Pieter-Jan Veys, Dries Velghe, Michaël Coussement en Willem Verhaeghe zetten een gratis pronostieksite voor het WK in Brazilië op poten. (Foto JE) © Jozefien Eggermont
Redactie KW

Het WK in Brazilië spreekt wereldwijd tot de verbeelding. Ook vijf vrienden uit Waregem lieten zich inspireren door het evenement.

Geen volgeplakte Panini-albums voor Dries Velghe (25), Pieterjan Veys (25), Hannes Sabbe (26), Willem Verhaeghe (26) en Michaël Coussement (26) uit Waregem, maar wel een eigen website waar iedereen een pronostiek voor het WK kan invoeren.

“We speelden al langer met het idee om iets te doen met het WK voetbal”, klinkt het. Tijdens de Ronde van Vlaanderen kreeg hun plan vorm. “Bij de Ronde hadden we met z’n vijven een potje gelegd en gegokt op onze top drie”, vertelt Willem ‘Harry’ Verhaeghe. “De renners die wij geselecteerd hadden, hebben het helaas niet gehaald, maar we hebben wel genoten van een intense namiddag vol spanning.”

Gratis deelnemen

Dat concept wilden de vrienden doortrekken op grotere schaal. De link met het WK was niet ver te zoeken: Michaël, Hannes, Pieterjan, Willem en Dries spelen samen in minivoetbalploeg Pleisterwerken Christiaens in het jeugdcentrum in Waregem. “Het plezier staat uiteraard voorop maar we zijn alle vijf wel voetbalminded”, stellen ze. “Het WK was dan ook een uitgelezen kans om ons idee rond de pronostiek uit te werken.”

Sinds kort is www.onlineprono.be een feit. “Via onze website kan je je registreren en gokken welke landen zullen doorstoten naar de volgende rondes”, vertelt Hannes. “Je kan de tussenstand in de gaten houden en zien hoe je zelf scoort in vergelijking met de anderen. Deelnemen aan de pronostiek is helemaal gratis.”

Maar hoe valt die formule te rijmen met het principe van een goksite? “En toch kan het”, legt Dries uit. “Om onze website laagdrempelig te houden, vragen we geen inzet of startbedrag. Als je verliest, ben je dan ook geen inzet kwijt. Op die manier kan iedereen meedoen. De prijzenpot kunnen we aanbieden in samenwerking met onze sponsors. Van hen krijgen we cadeaus in natura of een bepaalde geldsom. De top tien krijgt een geldprijs.” Voor de prijzen deden de vijf een beroep op handelaars en bedrijven uit de ruime Waregemse regio.

Rode lantaarn

Iedereen die deelneemt, maakt kans op een prijs. “De gokkers die eindigen in de top tien krijgen zeker een geldprijs. Dat bedrag loopt nog altijd op, want er komen nog sponsors bij. Ook onder de andere deelnemers verloten we troostprijzen. Zelfs wie rode lantaarn is, maakt dus kans op een prijs”, weet Michaël.

(JE-foto JE)

Info: www.onlineprono.be of via de Facebookpagina ‘onlineprono.be’