Waregemse Jana Coryn speelt volgend seizoen bij Lille

© BELGA
Christof Decraene

De spits, die dit seizoen met Lierse tweede eindigde in de Superleague, topschutster werd en de beker van België won, verlaat Lierse voor een buitenlands avontuur.

Coryn koos voor de Franse tweedeklasser Lille. “En dat is geen stap terug, want het niveau van het damesvoetbal daar is hoog. Ik kon ook naar het Duitse Carl Zeiss Jena, maar opteerde uiteindelijk voor Lille. Het is niet ver van mijn woonplaats Waregem, ik kan er als prof aan de slag én het is de ambitie bij Lille om volgend seizoen te promoveren.”

Coryn heeft bij Lierse een fantastisch seizoen achter de rug. “Al in mijn eerste competitiematch scoorde ik drie keer en ik was meteen vertrokken. Dat ik uiteindelijk met 19 goals topschutster zou worden, had ik niet durven te denken. Vooral omdat ik daarvoor bij Club Brugge amper had gescoord. Misschien lag het systeem dat we in Lierse speelden me beter.”

Het seizoen zit er nog niet op voor Jana Coryn. Zaterdag begint ze met de nationale ploeg de voorbereiding op de EK-kwalificatiematch van 3 juni tegen Estland. Twee dagen later kan de Waregemse ook nog de Sparkle winnen, dat is de bekroning voor de beste Belgische voetbalster op onze velden. (CDW)