Waregemse Jana Coryn kan Tessa Wullaert opvolgen als winnares Sparkle

Jana Coryn was nog matchwinnaar tijdens de bekerfinale. © BELGA
Redactie KW

Jana Coryn, spits bij Lierse Vrouwen, is nog in running om de Sparkle te winnen. Diede Lemey maakt dan weer kans om tot beste doelvrouw verkozen te worden.

De Sparkle bekroont de beste Belgische vrouwelijke speelster in de Belgische competitie. De Waregemse Jana Coryn (Lierse Vrouwen) ligt in de balans met Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies) en Aline Zeler (Standard Fémina). Dat maakte Lierse SK op haar website bekend. De Aarseelse Diede Lemey (RSC Anderlecht) maakt dan weer kans om verkozen te worden tot beste doelvrouw. Zij neemt het op tegen Justine Odeurs (Lierse Vrouwen) en Nicky Evrard (KAA Gent Ladies).

Jana Coryn, tot vorig seizoen nog aan de slag bij Club Brugge Vrouwen, maakt een goed seizoen door bij de Pallieters. Ze is samen met Sanne Schoenmakers (Standard Fémina) topschutter in de Super League met 15 doelpunten. Aline Zeler heeft er 14 op haar teller. Onlangs was Coryn ook nog de matchwinnaar in de bekerfinale tegen RSC Anderlecht. De Red Flame tekende er voor beide winnende doelpunten in de 2-1-zege tegen paars-wit. Als ze wint, dan volgt ze Tessa Wullaert op, die de eerste editie van Sparkle won. Een tweede West-Vlaamse triomf op rij in het damesvoetbal is dus reëel. Daarnaast is Coryn met Lierse nog volop in de titelstrijd verwikkeld. Op vier speeldagen van het einde staat de ploeg tweede op twee punten van Standard Fémina, vorig seizoen nog de laatste kampioen in de grensoverschrijdende BeNe League.

Bij de verkiezing voor beste belofte is er geen West-Vlaamse inbreng. Genomineerden zijn Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Kirsten Raemdonck (OH Leuven), Elke Van Gorp (Lierse Vrouwen), Tine De Caigny (Lierse Vrouwen en ex-Club Brugge Vrouwen) en Davinia Vanmechelen (Standard Fémina).

De winnaressen – beste speelster, beste doelvrouw en beste belofte – worden op zondag 5 juni in Oostende bekendgemaakt. (BV)