Waregem pas via strafschoppen langs Blankenberge richting finale Beker van West-Vlaanderen

Lode Vanneste moest zich pas bij de strafschoppen voor het eerst omdraaien. © a-VDB

Racing Waregem kon het niet forceren in de reguliere speeltijd en ook de verlengingen brachten geen winnaar. Vanop de stip moest Blankenberge dan toch de duimen leggen.

Tegen eersteprovincialer Racing Waregem ontpopte de kustformatie zich tot het betere geheel. Vooral in de tweede helft dwongen de leiders uit tweede provinciale de beste kansen af via de broers Longueville en Debeer, op vrijschop. De gasten daarentegen konden doelman Lode Vanneste op geen enkel moment in verlegenheid brengen. Strafschoppen dienden beslissing te brengen. Na de eerste serie van vijf luidde de score 3-3. Vervolgens miste Sporting Club terwijl Racing Waregem de zesde penalty omzette. Racing Waregem stoot zo door naar de finale.

Voorzitter Bart Soete van Sporting Club Blankenberge wenst de opponenten alle geluk toe. “Het doet me deugd dat we tegen een team uit de hogere reeks de zege verdienden. In de loterij, die strafschoppen altijd zijn, trokken we aan het kortste eind. Geen nood, na de eindejaarsfeesten gaan we voluit voor de titel.”